Search
Close this search box.
Broj pregleda

Crnoljevica – lepo mesto za život

Podeli sa prijateljima:

U okviru realizacije projekta ‚‚Natalite kao prioritet” ovih dana posetili smo selo Crnoljevicu, koje se nalazi na 8 kilometara od opštine Svrljig, smešteno na glavnom regionalnom putu koji vodi prema Staroj planini, jednoj od najatraktivnijih turističkih destinacija ovoga kraja.

Crnoljevica

Ovde, u Crnoljevici, život mladih je sličan kao i u drugim selima, sem što velika većina njih, slobodno vreme provodi u Svrljigu, jer je opština veoma blizu.

Slobodno se može reći da mnogi ljudi u Crnoljevici olako se odlučuju da počnu sa gradnjom kuća, saniraju stare i dograđuju, jer ovo selo ne odumire, već se povećava i u njemu ima života.

Mnogi momci doveli su svoje devojke, sada žene, ovde, na svoja ognjišta, da sa njima žive i rađaju decu.

Crnoljevica
Selo Crnoljevica, centar sela

Tako je posle nekoliko godina u ovom selu ponovo proradilo odeljenje osnovne škole ‚‚Dobirla Stambolić” u kojem se trenutno nalazi jedna devojčica, učenica drugog razreda.

U selu ima male dece, ali i one starije, pa neki od njih putuju u školu u Svrljig, jer je u selu škola samo do petog razreda.

Sve nam je blizu i zbog toga opstajemo. Do Svrljiga nam treba deset minuta kolima, a non stop saobraćaju taksisti i autobusi na ovoj relaciji. U selu ima mladih i ne planiraju da odlaze, kaže V.M. iz sela Crnoljevica.


(Ovaj prilog/tekst je deo projekta ‚‚Natalitet kao prioritet” koji je sufinansiran iz javnih sredstava Opštine Svrljig, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese promociji porodice, povećanju nataliteta i predstavljanju opštine Svrljig i širem informisanju javnosti o ovom kraju)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

Aleksandar Mentović ostaje na čelu FK Svrljig

Dobra vest

Roditeljima za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara!

Radni pondeljeka

Krenulo obeležavanje saobraćajnica

Sećanja

Obeležen 7. jul – Dan ustanka protiv nacističke Nemačke

Sećanje

Obeležena godišnjica smrti prof. dr Sretena Petrovića

Radno

Uređenje zelene površine pored puta ka Staroj planini

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano