Broj pregleda

Crnoljevica – lepo mesto za život

U okviru realizacije projekta ‚‚Natalite kao prioritet” ovih dana posetili smo selo Crnoljevicu, koje se nalazi na 8 kilometara od opštine Svrljig, smešteno na glavnom regionalnom putu koji vodi prema Staroj planini, jednoj od najatraktivnijih turističkih destinacija ovoga kraja.

Crnoljevica

Ovde, u Crnoljevici, život mladih je sličan kao i u drugim selima, sem što velika većina njih, slobodno vreme provodi u Svrljigu, jer je opština veoma blizu.

Slobodno se može reći da mnogi ljudi u Crnoljevici olako se odlučuju da počnu sa gradnjom kuća, saniraju stare i dograđuju, jer ovo selo ne odumire, već se povećava i u njemu ima života.

Mnogi momci doveli su svoje devojke, sada žene, ovde, na svoja ognjišta, da sa njima žive i rađaju decu.

Crnoljevica
Selo Crnoljevica, centar sela

Tako je posle nekoliko godina u ovom selu ponovo proradilo odeljenje osnovne škole ‚‚Dobirla Stambolić” u kojem se trenutno nalazi jedna devojčica, učenica drugog razreda.

U selu ima male dece, ali i one starije, pa neki od njih putuju u školu u Svrljig, jer je u selu škola samo do petog razreda.

Sve nam je blizu i zbog toga opstajemo. Do Svrljiga nam treba deset minuta kolima, a non stop saobraćaju taksisti i autobusi na ovoj relaciji. U selu ima mladih i ne planiraju da odlaze, kaže V.M. iz sela Crnoljevica.


(Ovaj prilog/tekst je deo projekta ‚‚Natalitet kao prioritet” koji je sufinansiran iz javnih sredstava Opštine Svrljig, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese promociji porodice, povećanju nataliteta i predstavljanju opštine Svrljig i širem informisanju javnosti o ovom kraju)

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *