Search
Close this search box.
OBILAZAK
Broj pregleda

Nova poseta isturenim odeljenjima O.Š. ‚‚Dobrila Stambolić”

Podeli sa prijateljima:

U okviru posete seoskim – isturenim odeljenjima osnovne škole ,,Dobrila Stambolić“ pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković posetio je školu u Guševcu.razgovor-sa-uciteljicom

Škola u Guševcu je osmogodišnja i broji preko dvadesetak učenika, inače, u ovoj školi u ranijim godinama nastavu je pohađalo preko 2000 đaka, kako iz Guševca, tako i iz okolnih sela.

I pored trenutnog manjeg broja đaka, veoma je bitno i od strateške je važnosti za Lokalnu samoupravu da seoska odeljenja opstanu i nastave sa radom u daljem periodu. Dokle god ove škole rade možemo se nadati oporavku i očuvanju ovog kraja. Uslovi za rad u ovoj školi su na zadovoljavajućem nivou, a uz neke manje korekcije možemo znatno doprineti kvalitetu nastave i školstva u ovom selu, rekao je Marković.

Prilikom obilaska uočeni su nedostaci na fasadi dela škole u kojoj nastavu pohađaju najmlađi učenici, a određeni problem predstavlja i dotrajala stolarija.

poseta Gusevcu

Uslovi za nastavu su adekvatni, a učenici i pored toga što se školuju na seoskom području daju izvanredne rezultate iz svih nastavnih predmeta, što sa ponosom ističu nastavnici.

Prilikom posete Marković je iskoristio priliku i pohvalio prosvetne radnike koji sa izuzetnom posvećenošću i pozitivnom energijom obavljaju svoj posao, bez obzira što se radi o jednoj isturenoj seoskoj školi sa manjim brojem đaka i skromnijim uslovima za rad.

3 Komentara

  1. Lepa inicijativa da se malo skrene paznja na seoske skole i decu koja ih pohadjaju kao i o uslovima za rad. To su sve dobra i lepo vaspitana deca i zasluzuju malo vise paznje. Sve pohvale za Miroslava na svom angazovanju.

  2. Драго ми је да се неко сетио да обиђе и сеоске школе. Причамо о селу и о животу на селу а тек сад их је неко констатовао. Поздрављам све сто је у интересу малог човека. Подршка овом дечку који видим да се доста ангажовао. Само напред!!

  3. Cini mi se da uslovi za rad nisu isti u svim prostorijama,jer je jedna uciteljica u garderobi za rad u normalnim uslovima dok druga izgleda ima cas u prirodi na pristojan minus.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Tradicija i zajedništvo