Broj pregleda

Susret poslanika Miletića sa ministarkom Đukić Dejanović

Narodni poslanik Milija Miletić danas se u Beogradu sastao sa ministarkom bez portfelja za demografiju i populacionu politiku dr Slavicom Đukić Dejanović kako bi razgovarao o aktuelnim podsticajnim merama koje sprovodi opština Svrljig za subvencionisanje brakova, novoređnih beba i nezaposlenih Svrljižana. 

Milija Miletić u susretu sa ministarkom dr Slavicom Đukić Dejanović
Milija Miletić u susretu sa ministarkom dr Slavicom Đukić Dejanović

Ministarstvo koje vodi dr Đukić Dejanović raspisalo je projekte na nivou cele Srbije gde je akcenat stavljen na jugoistok zemlje, što je ujedno i jedan od povoda sastanka.

Srbija svakako nastavlja borbu protiv bele kuge, ali veći akcenat mora biti usmeren na jugoistok zemlje, na grad Niš, Zaječar, Pirot, ali i opštine poput Svrljiga, Knjaževca, Bele Palanke, Gadžinog Hana i sl, rekao je Miletić.

On je istakao da opština Svrljig od 2011. godine primenjuje mere koje su direktno usmerene na borbu protiv bele kuge –  ka stimulisanju mladih da ostanu u svom mestu i tu stvaraju porodicu.

Na kraju sastanka, dogovoreno je da Miletić i ministarka Đukić Dejanović obiđu opštine na jugu Srbije i razgovaraju sa predstavnicima lokalnih samouprava o demografskom i populacionom stanju.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

1 Komentara

  • Brawo Milijo…Ti si prvi stogo i do sadašnjeg Premijera. Napred Svrljig !

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *