BRAČNI PAROVI
Broj pregleda

U decembru 2016-te sklopljeno 16 brakova i rođeno 8 beba

U mesecu decembru 2016. godine na teritoriji svrljiške opštine rođeno je osam beba, a zaključeno čak 16 novih bračnih zajednica.

pomoc

Tim povodom, pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković u ime opštine Svrljig uručio je jednokratnu novčanu pomoć novim bračnim parovima, roditeljima tek rođene dece, porodiljama i nezaposlenim porodiljama.

Drago mi je da je veliki broj brakova sklopljen u decembru mesecu, nadam se da će ih u 2017. godini biti još više, kao i da će se broj novoređene dece iz meseca u mesec povećavati. Iskoristio bi priliku da u ime Opštine i u svoje lično ime svima čestitam na prinovama i sklopljenim brakovima i poželim mnogo porodične sreće, rekao je Marković.

U toku decembra 2016. godine sklopljeno je 16 brakova, od kojih su četiri zasnovana na seoskom području i rođeno je 8 beba, od kojih je jedna iz svrljiškog sela Palilula.

Po skupštinskoj odluci iz 2016. godine, u 2017. godini Odluka o dodeli sredstava za podsticaj nataliteta, odnosno za sklapanje brakova, je znatno izmenjena, te će umesto 100.000 dinara za sklopljen brak u Svrljigu opština kumovati sa 250.000 dinara, odnosno za 150.000 dinara za brak na selu, opština će bračnim parovima obezbediti sredstva u visini od 350.000 dinara. Pravo na ostvarivanje ove jednokratne pomoći imaće supružnici koji su bez posla, odnosno dovoljno je da jedan od njih bude nezaposlen kako bi ostvarili pravo na ovu pomoć.

Sredstva se namenski dodeljuju – za pokretanje sopstvenog biznisa.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • To je zato sto od januara nema vise novacne pomoci za bracne parove.
    To sto je bilo u decembru bilo je, ove godine moze biti samo troduplo manje.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *