Search
Close this search box.
NATALITET
Broj pregleda

U 2016. rođeno najmanje dece do sada

Podeli sa prijateljima:

Po podacima Centra za socijalni rad opštine Svrljig i svrljiškog Doma zdravlja u 2016. godini rođeno je 62 bebe, znatno manje nego 2015. godine. 

Parovi i bebe
Arhivska fotografija, Svrljiške novine, bračni parovi iz 2015. godine

Po podacima kojim raspolaže portal ‚‚Svrljiške novine”, u opštini Svrljig 2007. godine rođeno je 57, u 2008. godini 70, u 2009. godini 97, u 2010. godini 79, u 2011. godini 54, u 2012. godini 68, u 2013. godini 71, u 2014. godini rođeno je 67 deteta na teritoriji cele opštine, da bi u 2015. godini Svrljig bio bogatiji za 80 novorođenih beba.

Godina 2016-ta, u odnosu na protekle, bila je porazna za opštinu Svrljig kada je u pitanju porast nataliteta, jer je rođeno manje dece nego svih prethodnih godina od 2008. godine, izuzimajući 2011-tu kada je rođeno 54 dece.

Vredno je spomenuti da je 2015. godine, u januaru, rođeno 13 novorođenčadi, najviše u jednom mesecu u poslednjih nekoliko godina.

Po odluci SO Svrljig, a na predlog USS, ove godine će novčana davanja za zasnivanje braka na gradskom i seoskom području biće udvostručena, što će najverovatnije podstaći mlade bračne parove da u 2017-toj bude rođeno više dece nego do sada.

4 Responses

  1. Svrljižani moji ….. ajde da pravimo bebe !, na rubu smo propasti… Svi koji su na vlasti i Igor treba da daju primer ! Da zakmeči ceo Svrljig!

    1. Sta si se uhvatio za Igora? Jel mu ovako dizes cenu. On biti i ostati jedan od Dacidovica, sa avim vrlinama i manama. A takvi Svrljigu nisu potrebni. Sto se tice nataliteta-evo Vam gospodje i gospodjo cuveni rezultat politike cuvene Ujedinjene seljacke stranke sa sve prikolicom od naprednjaka! Za par godina ako ovi ostanu na vlasti,samo ce oni ziveti i preziveti u Svrljigu. Svi ostali ce ili da se presele u inostranstvo ili gore na breg!

  2. Mortalitet je 6 puta veci od nataliteta tako da ce Svrljig da izumre za 10 godina a svi koji prezive sigurno ce biti negde u inostranstvu jer u Svrljigu zivota nema.Ubedljivo smo najgora opstina a i ne vidim neku perspektivu da ce biti bolje.Milija i Vucic ne kazu tako ali istina se drasticno razlikuje od njihove price

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Igralište u Prekonogi dobija tribine

Radovi na mreži

Bez vode Ulica Hadžićeva

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano