Search
Close this search box.
Broj pregleda

Energičnije protiv bele kuge, moguća stimulacija za 3. dete

Podeli sa prijateljima:

Danas su uručene  jednokratne novčane pomoći mladim bračnim parovima, novorođenčadima, nezaposlenim majkama i studentima.

Opstina Svrljig pomaze

U Svrljigu se i dalje energično vodi borba protiv bele kuge a opština Svrljig izdvajanjem sredstava za nove bračne zajednice, novorođenu decu i za nezaposlene majke dodatno stimuliše i podstiče sugrađane.

–         Nastavljamo kontinuitet redovne isplate jednokratne pomoći  mladim bračnim parovima, novorođenčadima, nezaposlenim majkama i studentima. Naša ideja o borbi protiv bele kuge stimulisanjem sklapanja brakova i povećanja nataliteta dala je izvrsne rezultate i nastavljamo istim tempom da to pomažemo. Ozbiljno razmatramo mogućnost da posebnim novčanim davanjima stimulišemo rađanje trećeg deteta. Naravno, ne zaboravljamo ni naše stipendiste, apsolvente završne godine fakulteta, jer nam je cilj da mlade, stručne i sposobne ljude stimulišemo i zadržimo u našoj sredini. Znači, posle izbora nema promena što se tiče ove akcije i verujem da će isplate i dalje, kao do sada, biti redovne, rekao je predsednik Miletić prilikom dodele pomoći i stipendija.

Novčana sredstva uručena su i za dva sklopljena braka, od kojih je jedan zasnovan na selu. A danas je pored jednokratne pomoći isplaćena i redovna rata za pedesetak  apsolvenata.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Izbori 2024

Pokret za spas Svrljiga u rekordnom roku prikupio potpise

Uvek uz svoj narod!

MEĐUNARODNI DAN VATROGASACA: Miletić uputio jaku poruku vatrogascima-spasiocima

Poplave 2024

Nove nevolje: Pukla vodovodna cev kod autobuske stanice, kanalizacione cevi blokirane!

VIDEO

Svrljiški vatrogasci-spasioci i radnici JKSP “Svrljig” spašavaju životinje u poplavama

Poplave 2024

Izlivanje Dobre i Pravačke reke ugrozilo naselje Jelašje u Svrljigu

Zona Centar

FK Svrljig dočekuje FK Naša krila iz Belotinca u 25. kolu Zone Centar

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

URUČENA JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ