Search
Close this search box.
Broj pregleda

Podsticaj privrede kroz sklapanje brakova (VIDEO)

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik i šef odborničke grupe Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u centrali USS najavio je da će ova odbornička grupa potencirati da se Odluka o subvencijama za bračne parove znatno izmeni.

Brakovi

On ističe da će se davanja za novooformljene brakove u gradu smanjiti od 100.000 na 35.000 dinara, odnosno za brakove na selu od 150.000 na 50.000 dinara.

Ono što zanima sve Svrljižane jeste i povećanje koje će uslediti samo za bračne parove koji nisu zapošljeni, odnosno, dovoljno je da prilikom sklapanja braka bar jedno lice nije u radnom odnosu, koje automatski ostvaruje pravo na opštinsku subvenciju od 250.000 dinara – ako živi u gradu, odnosno 350.000 dinara ako živi na selu. Ovaj novac bračni parovi ulagaće u privredu – pokretanje sopstvenog biznisa u gradu i na seoskom području.

8 Komentara

  1. Gospodo odbornici, hvala bogu i Svetom Nikoli da ste resili da stanete na put ovim preverantima sto se doselise u Svrljig i svrljiska sela samo da bi se dokopali para nicim zaradjenim… Sve pohvale za to!!!
    Morate priznat i da ste malo smesni donosenjem odluke o povecanju iznosa za nezaposlene, koji to poso mozemo zapoceti sa 2000 evra? Recimo da covek zeli drakstor da otvori, samo dostavno vozilo od 15 godina za te pare nemoze da kupi a kamo li da nesto radi. Bolje da i toga nema, opet ce dosetljivi prevaranti cerupati nasu malu opstinu.

    1. More, ceo Svrljig da se najuri na selo. Od muke ono malo gradova što rade u Srbiji: asfaltirate, pravite bazene i održavate koncerte. Da vas čovek pusti da sami nešto platite, za šta biste imali? Svi na selo, pa da vidite natalitet. Omladina vam slabo uči škole, sedi po diskotekama, kafićima. Nemaš školu? U štalu pa rini, ovce i koze na livadu.

  2. Moram da se uključim u diskusiju.
    Milane, ako sam lepo razumeo Miliju, opština ne primorava parove da uzmu taj novac, oni dobijaju ono što im sleduje, a ukoliko bračni par želi da započne posao to je druga stvar.
    Niko nije započeo posao ili ušao u privatan biznis sa saldom 0 na računu. Nemojte da ste smešni, budite realni. Ako očekujemo da opština koja je najsiromašnija pomaže sa 50.000 eura koliko je potrebno za pokretanje firme, onda smo svi otišli u aut.
    Puna podrška za ovu inicijativu. I samo će pravi ljudi započeti posao.

  3. Lepa i zanimljiva ideja, praksa ce pokazati koliko je i funkcionalan ali u svakom slucaju podrzavam napore za uposljavanje mladih bracnih parova. Al ovaj Marko seo ko u kafanu bre da je doso,gruba slika! Nikako taj decko da se uozbilji.

  4. Подморница!!! Човек из сенке који из кладионице вуче све потезе у општини а и шире!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano