Broj pregleda

Energičnije protiv bele kuge, moguća stimulacija za 3. dete

Danas su uručene  jednokratne novčane pomoći mladim bračnim parovima, novorođenčadima, nezaposlenim majkama i studentima.

Opstina Svrljig pomaze

U Svrljigu se i dalje energično vodi borba protiv bele kuge a opština Svrljig izdvajanjem sredstava za nove bračne zajednice, novorođenu decu i za nezaposlene majke dodatno stimuliše i podstiče sugrađane.

–         Nastavljamo kontinuitet redovne isplate jednokratne pomoći  mladim bračnim parovima, novorođenčadima, nezaposlenim majkama i studentima. Naša ideja o borbi protiv bele kuge stimulisanjem sklapanja brakova i povećanja nataliteta dala je izvrsne rezultate i nastavljamo istim tempom da to pomažemo. Ozbiljno razmatramo mogućnost da posebnim novčanim davanjima stimulišemo rađanje trećeg deteta. Naravno, ne zaboravljamo ni naše stipendiste, apsolvente završne godine fakulteta, jer nam je cilj da mlade, stručne i sposobne ljude stimulišemo i zadržimo u našoj sredini. Znači, posle izbora nema promena što se tiče ove akcije i verujem da će isplate i dalje, kao do sada, biti redovne, rekao je predsednik Miletić prilikom dodele pomoći i stipendija.

Novčana sredstva uručena su i za dva sklopljena braka, od kojih je jedan zasnovan na selu. A danas je pored jednokratne pomoći isplaćena i redovna rata za pedesetak  apsolvenata.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.