Search
Close this search box.
Poplave 2024
Broj pregleda

Nove nevolje: Pukla vodovodna cev kod autobuske stanice, kanalizacione cevi blokirane!

Podeli sa prijateljima:

Nakon što su obilne padavine izazvale poplave širom Svrljiga, lokalne vlasti su juče proglasile vanrednu situaciju kako bi koordinisano reagovale na izazove koje donosi ova nepogoda. Međutim, izazovi se nastavljaju i danas.

Svrljig poplave, foto: M.M.
Svrljig poplave, foto: M.M.

Danas, neposredno nakon proglašenja vanredne situacije, došlo je do pucanja glavne vodovodne cevi kod autobuske stanice, dodatno komplikujući već tešku situaciju. Istovremeno, na više mesta u gradskom naselju primećene su zapušene kanalizacije, što dodatno otežava situaciju u već poplavljenim delovima grada.

Predsednik opštine Svrljig i komandant Štaba za vanredne situacije Miroslav Marković obišao je područja pod vodom i lokacije gde je danas nastao problem, pa odmah sazvao hitnu sednicu.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, foto: M.M.
Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, foto: M.M.

Hitne intervencije su odmah pokrenute kako bi se smanjile posledice poplava i otklonili rizici po stanovništvo. Radnici su angažovani na ispumpavanju vode iz podruma i dvorišta ugroženih građana, dok se vatrogasci i službe za hitne intervencije trude da saniraju pukotine i obnovi oštećene delove vodovodne mreže.

U cilju koordinacije svih aktivnosti i pružanja efikasne pomoći ugroženom stanovništvu, zakazana je hitna sednica Štaba za vanredne situacije za 11 časova. Očekuje se da će na ovoj sednici biti donete dodatne mere i planovi za sanaciju posledica poplava i normalizaciju situacije u Svrljigu.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

TRIBINA: KAKO DO SLOBODE U SVRLJIGU, GOSTI NARODNI POSLANICI

MILETIĆ: POZIV NA OKRUGLI STO NA TV ,,SUPER D+”

Dobra vest

Dogovorena saradnja vinskih proizvođača u Srbiji i kineskih partnera

Odlična vest

Jana Pavlović osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju “Književna olimpijada”

Radno

Novi asfalt za lalinske ulice

Dobra vest!

Svečano otvoren vizitorski centar u Niševcu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano