Broj pregleda

Izgorela kuća u Drajincu

U požaru koji je sinoć izbio u domaćinstvu Dimitrijević iz sela Drajinac, izgoreo deo stare kuće i jedan ekonomski objekat. 

Pozar Drajinac ilustracija
Foto ilustracija

Požar koji je izbio negde oko pola sata posle ponoći, zahvatio je deo stare kuće i jedan ekonomski objekat koji je kako nezvanično saznajemo u potpunosti izgoreo. Povređenih na svu sreću nije bilo, ali je prilikom širenja vatrene stihije izgorelo oko trista bala deteline i 600 bala mešane trave, stočna hrana, seno, zimovnik, delimično su uništene poljoprivredne mašine i ostala mehanizacija koja se našla u objektima.

Po rečima domaćina kuće, Ljubomira Dimitrijevića,  ”izgorelo je sve što je obrađivano i privređivano čitavog leta”.  Za utehu je to što u ekonomskom objektu nije bilo stoke.

Iz vatrogasne jedinice u Svrljigu kažu da je požar lokalizovan tek posle 11 sati, odnosno danas u 11.30h. U gašenju je učestvovalo šest vatrogasaca, tri iz Svrljig i tri vatrogasaca iz Niša,  i četiri vozila za gašenje požara.

Uspeli smo da spasimo novu i deo stare kuće. Bilo je veoma naporno, skoro dvanaest sati smo bili na terenu, kaže komandir vatrogasne jedinice u Svrljigu, Igor Mihajlović.

Još uvek nije poznat uzrok požara.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • da nije ovo pod malo sumnjivim okolnostima?

Komentar

Your email address will not be published.