Search
Close this search box.
GLATKO
Broj pregleda

Usvojene sve tačke na sednici Skupštine opštine

Podeli sa prijateljima:

Na današnjoj 22. sednici SO Svrljig usvojene su sve tačke dnevnog reda. Najbitnija bila je Predlog Rešenja o usvajanju izveštaja o izvršenju budžeta opštine Svrljig za period od 01.01.2014. do 30.09.2014. godine.

SO-SVRLJIG

Sve tačke usvojene su relativno brzo i glatko. Najviše diskusija bilo je pod tačkom o budžetu gde su se za reč javljali samo predstavnici ”opozicije”.

U Izveštaju o ostvarenju i izvršenju budžeta opštine Svrljig za period od 01.01.2014. do 30.09.2014. godinu moglo se videti da je ukupno ostvarenje za ovaj period iznosio 314.052.021,73 dinara, odnosno 62,22 % u odnosu na plan za 2014. godiinu. Od ukupnih prihoda najveće učešće ima Nenamenski transfer od Republike u korist nivoa opština koji je u izveštajnom periodu ostvaren sa 192.834.792,00 dinara, odnosno 71,82% u odnosu na plan za 2014. godinu.

Šefica odseka za budžet i finansije
Šefica odseka za budžet i finansije

Tako je Goran Jeremijić šef odborničke grupe SNS tražio objašnjenje po pojedinim stavkama iz Izveštaja, a pritom predložio da se u okviru sredstava koje su opredeljene u visini od 200.000 dinara za zaštitu životne sredine, sprovede jedna akcija čišćenja deponija, jer je to jedan od problema svrljiške opštine, naglasio je on.

Jeremijić je zatražio i izveštaj po pitanju turizma, odnosno zanimalo ga je šta opština Svrljig trenutno radi po tom pitanju, jer izvršenje samo 9,9%.

Dok na jednoj strani stežu kaiše, Radovan Mitić – dojučerašnji lider OO SPS Svrljig kritikuje predsednicu opštine što ne troši više.

Predsednica treba malo više da troši opredeljena sredstva, realizacija je manja, manja nego ranijih godina, poručio je bivši predsednik OO SPS Svrljig, danas šef odborničke grupe SPS-JS-NS.

Radovan Mitic
Nije mu jasna štednja

Da li ima nekih problema, ili je u pitanju štednja, zapitao se Mitić.

Vredno je spomenuti da se u njegovom mandatu, koji je jedva trajao tri meseca, trošilo višestruko, tako da je samo on primao platu  127.000 dinara kao predsednik SO Svrljig.

Mitić je iskoristio i sa govornice ”uperio prst” u predstavnike lokalnih medija i dopisnike koji po njegovim rečima trebaju emitovati sednice Skupštine u celosti kako bi građani opštine Svrljig imali prilike da čuju i vide šta radi i opozicija, odnosno predstavnici naroda koje su oni birali.

Milija Miletić narodni poslanik, posle svih izlaganja, upitao je preko SO Svrljig predstavnike JP Direkcije za izgradnju Svrljiga dokle se stalo sa postavljanjem video nadzora.

Miletic
Poslanik zabrinut za bezbednost Svrljižana

Svedoci smo šta se deštava u našem gradu, ali i u gradovima regiona. S toga apelujem da povećamo bezbednost Svrljižana, pre svega dece. Molim nadležne da mi odgovore na postavljeno pitanje u vezi video nadzora, koji su nadležni počeli da montiraju još u vreme kada sam ja bio predsednik opštine, rekao je Miletić.

U nastavku sednice usvojen je predlog Odluke o opštinskom pravobranilaštvu opštine Svrljig, predlog Rešenja o davanju saglasnoti na aneks Godišnjeg plana rada predškolske ustanove “Poletarac“ Svrljig za radnu 2014/2015 godinu, predlog Odluke o visni stope poreza na imovinu u opštini Svrljig i predlog Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2015. godinu na teritoriji opštine Svrljig.

2 Komentara

  1. Kako nije sramota Jeremica da trazi izvestaj pitamje njemu licno dal je on nekad podnosio izvestaj o radu svoje (privatne) stranke koji su trazili clanovi o o sns i zbog nesaglasnosti opstinskog odbora vecina clanova napustaju sns.SRAMOTA Jeremijicu !! Vrati 3 odbornicka mandata

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano