Search
Close this search box.
Broj pregleda

Venčao se 41 par u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Akcija pomoći mladim bračnim parovima, porodiljama i bebama, pokrenuta od početka godine odlukom Skupštine opštine Svrljig a na predlog Ujedinjene seljačke stranke, već u prva dva meseca sprovođena opravdala je svoje postojanje i dobija u zamahu.

Prema odluci odbornika donetoj na Skupštini opštine, da podsetimo, mladim bračnim parovima sa sela isplaćuje se po 150.000 dinara a iz Svrljiga po 100. 000 dinara. Jednikratna pomoć bebama je 25.000 dinara a jednogodišnja pomoć je po pet hiljada mesečno do navršene jedne godine života.

Po pet hiljada mesečno isplaćuje se i nezaposlenim porodiljama.

  Naime, predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i predsednica Skupštine opštine Svrljig Jelena Trifunović, danas su uručili novčanu pomoć mladim bračnim parovima jednokratnu pomoć za bebe, ratu jednogodišnje pomoći porodiljama i novčanu pomoć nezaposlenim porodiljama.

parovi u sali so svrljig

  Po 150.000 dobili su  Irena i Milan Jovanović iz Merdželata, Jelena i Predrag iz Prekonoge i Mladen i Marija iz Ribara.

  Nastanjenim u Svrljigu, Danilu i Danijeli Pterović, Milanu i Danijeli Nikolić, Vladici i Danijeli Marković, Jovici i Mirajani Ljubomirović, Goranu i Danijeli Vučinić, Mileni i Nikoli Ilić i Milošu i Mileni Ivković-Jovanović, predsednik Miletić je uručio po 100.000 dinara.

 Jednokratnu novčana pomoć za bebe i mesečna nadoknada, uručena je  Magdaleni Vučković iz Grbavča, Dragani Ćirić iz Manojlice i Svrljižankama, Tanji Milanović, Mileni Jovanović, Milici Ivković, Danijeli Mitić i Milici Marković.

  Najzad kao nezaposlene porodilje po 7.500 dinara dobile su Magdalena Vučković iz Grbača i Dragana Ćirić iz Manojlice a Milica Marković, pošto živi u Svrljigu, dobila je ratu od pet hiljada dinara.

   Predsednik Miletić i predsednica Trifunović čestitali su svim mladencima venačanje  a roditeljima beba poželeli još po jednu prinovu u narednoj godini.

    Da je akcija pomoći mladim bračnim parovima opravdan potez opštine najočitije govore podaci da je broj venačnih u prva dva meseca sa cifrom od 41 znatno nadmašio broj venčanja učitavoj prošloj godini. Prema navodima šefa matične slušbe opštine Svrljig Tome Mihajlovića, već se formira lista za venčanja u martu a i broj novoupisanih beba znatno je uvećan u odnosu na prošlu godinu.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano