Search
Close this search box.
JAČA SARADNJA U REGIONU
Broj pregleda

Svrljig u Udruženju gradova i opština

Podeli sa prijateljima:

Na Kopaoniku je juče održana osnivačka Skupština udruženja opština i gradova Srbije, na kojoj je u ime opštine Svrljig učestvovao predsednik opštine Milija Miletić.

123

Za predsednika Udruženja opština i gradova Srbije izabran je  Dragan Marković – Palma iz Jagodine, a za njegovog zamenika gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Udruženje trenutno broji 37 članova, među kojima smo i mi, i ima za cilj poboljša rad gradova i opština međusobnom saradnjom u svim segmentima, pre svega u ekonomskom pogledu ali i u slučaju elementarnih nepogoda- kazao je Miletić.

Udruženje je osnovano uz saglasnost čelnika Vlade, predsednika Ivice Dačića i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića. Naredni sastanak biće 23. januara u Topoli, najavio je Marković i dodao da očekuje da će tom sastanku prisustvovati visoki zvaničnici i ministri.

Izabrano je i petočlano Predsedništvo Udruženja opština i gradova Srbije, a čine ga predsednici opština i gradova- Topole, Dragan Jovanović, Apatina, Živorad Smiljanić, Batočine, Radiša Milošević, Surdulice, Novica Tončev i Novog Pazara, Meho Mahmutović. Za sekretara je izbaran Životije Jovanović iz Jagodine, koji će funkciju obavljati volonterski.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Čestitke svima

Dan opštine Svrljig – 8. maj

Izbori 2024

Proglašena lista GG ,,Pokret za spas Svrljiga” pod rednim broje 3

Amin

15. MAJA SEOSKA SLAVA U ŠLJIVOVIKU

Slava

Danas je Markovdan

Slavski dan

Drugi dan Uskrsa obeležen litijom i Svetom liturgijom u Lalincu

Sport

Fudbalski klub Svrljig obeležio Đurđevdan (FOTO+VIDEO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano