Search
Close this search box.
Broj pregleda

Formiran KUD „Svrljig“

Podeli sa prijateljima:

Na osnovu slobodne volje grupe građana i ljubitelja folklora, u sredu, 11.12.2013. godine, u prostorijama Centra za turizam, kulturu i sport formirano je kulturno-umetničko društvo „Svrljig“.

KUD-SVRLJIG

Na inicijativu poznatog svrljiškog koreografa Duška Živanvoića, Osnivački odbor Udruženja sazvao je Osnivačku skupštinu u prostorijama Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig, na kojoj je osnovano prvo kulturno-umetničko društvo u Svrljigu pod nazivom „Svrljig“.

Duško Živanović (koreograf)
Duško Živanović (koreograf)

Osnivačka skupština jednoglasno je usvojila Statut, organe udruženja i predsednika i potpredsednika upravnog odbora.

Za predsednik UO KUD „Svrljig“ izabran je Kostić Dragan, za potpredsednika Miladinović Marko, a za članove upravnog odbora izabrani su Milošević Dragan, Ristić Đorđinka, Branković Ilić Danijela, Đorđević Rade i Kostić Vojkan. Nadzorni odbor čine Stefanović Emina, Miladinović Jovica i Jovanović Saša.

Ciljevi Udruženja su okupljanje dece predškolskog i školskog uzrasta, srednjoškolskog, studentske i ostale omladine, kao i odraslih u cilju bavljenja amaterskim kultruno-umetničkim stvaralaštvom, negovanjem tradicije i održivosti kulturnog nasleđa sa ovih i drugih prostora.

Živanović kaže da u Svrljigu postoji zainteresovanost za folklorom i da se svakodnovno broj polaznika povećavao, kada je bila u pitanju folklorna sekcija, odnosno danas KUD.

Ovo je istorijski dan za Svrljig i ljubitelje folklora, jer je po prvi put osnovano je kulturno-umetničko društvo u samom Svrljigu – istakao je koreograf Duško Živanović koji nije uspeo da sakrije emocije pred kamerama.

KUD  „Svrljig“ prvi zvaničan nastup pod ovim imenom imaće 21.12.2013. godine u sali bioskopa Centra za turizam, kulturu i sport.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

TRIBINA: KAKO DO SLOBODE U SVRLJIGU, GOSTI NARODNI POSLANICI

MILETIĆ: POZIV NA OKRUGLI STO NA TV ,,SUPER D+”

Dobra vest

Dogovorena saradnja vinskih proizvođača u Srbiji i kineskih partnera

Odlična vest

Jana Pavlović osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju “Književna olimpijada”

Radno

Novi asfalt za lalinske ulice

Dobra vest!

Svečano otvoren vizitorski centar u Niševcu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano