Broj pregleda

Formiran KUD „Svrljig“

Na osnovu slobodne volje grupe građana i ljubitelja folklora, u sredu, 11.12.2013. godine, u prostorijama Centra za turizam, kulturu i sport formirano je kulturno-umetničko društvo „Svrljig“.

KUD-SVRLJIG

Na inicijativu poznatog svrljiškog koreografa Duška Živanvoića, Osnivački odbor Udruženja sazvao je Osnivačku skupštinu u prostorijama Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig, na kojoj je osnovano prvo kulturno-umetničko društvo u Svrljigu pod nazivom „Svrljig“.

Duško Živanović (koreograf)
Duško Živanović (koreograf)

Osnivačka skupština jednoglasno je usvojila Statut, organe udruženja i predsednika i potpredsednika upravnog odbora.

Za predsednik UO KUD „Svrljig“ izabran je Kostić Dragan, za potpredsednika Miladinović Marko, a za članove upravnog odbora izabrani su Milošević Dragan, Ristić Đorđinka, Branković Ilić Danijela, Đorđević Rade i Kostić Vojkan. Nadzorni odbor čine Stefanović Emina, Miladinović Jovica i Jovanović Saša.

Ciljevi Udruženja su okupljanje dece predškolskog i školskog uzrasta, srednjoškolskog, studentske i ostale omladine, kao i odraslih u cilju bavljenja amaterskim kultruno-umetničkim stvaralaštvom, negovanjem tradicije i održivosti kulturnog nasleđa sa ovih i drugih prostora.

Živanović kaže da u Svrljigu postoji zainteresovanost za folklorom i da se svakodnovno broj polaznika povećavao, kada je bila u pitanju folklorna sekcija, odnosno danas KUD.

Ovo je istorijski dan za Svrljig i ljubitelje folklora, jer je po prvi put osnovano je kulturno-umetničko društvo u samom Svrljigu – istakao je koreograf Duško Živanović koji nije uspeo da sakrije emocije pred kamerama.

KUD  „Svrljig“ prvi zvaničan nastup pod ovim imenom imaće 21.12.2013. godine u sali bioskopa Centra za turizam, kulturu i sport.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *