Search
Close this search box.
Odlično!!!
Broj pregleda

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Podeli sa prijateljima:

Ministarstvo prosvete je danas održalo važan sastanak sa pomoćnikom ministra Milošem Blagojevićem, zaduženim za srednje obrazovanje. Sastanak je organizovao narodni poslanik Milija Miletić na zahtev direktora srednje škole Bojana Petrovića, a tema je bila problem davanja saglasnosti Ministarstva prosvete za promenu obrazovnih profila u školi.

ministarstv

Do sada je u ovoj školi bilo tri odeljenja, od čega dva sa četvorogodišnjim trajanjem za gimnaziju i turističkog tehničara, i jedno sa trogodišnjim trajanjem za trgovca. Međutim, ove godine je tražena promena smerova i profila, uključujući tehničara drumskog saobraćaja i finansijsko-računovodstvenog tehničara sa četiri godine trajanja, kao i trgovca sa tri godine trajanja.

Ministarstvo prosvete nije dozvolilo dva odeljenja sa četvorogodišnjim trajanjem, već samo jedno za tehničara drumskog saobraćaja.

Na sastanku je Milija Miletić insistirao da se odobri još jedno odeljenje, posebno za finansijsko-računovodstvenog tehničara, kako bi se omogućilo da deca iz Svrljiga ostanu u mestu i završe srednju školu, s obzirom na to da bi 79 đaka trebalo da upiše srednju školu, a većina njih bi mogla ostati u Svrljigu ukoliko bi im bila ponuđena ova mogućnost.

Direktor Bojan Petrović takođe je izneo argumente u prilog dodatnom odeljenju sa četvorogodišnjim trajanjem, navodeći da bi to zaustavilo odliv mladih iz Svrljiga.

Pomoćnik ministra Blagojević saslušao je sve argumente i obecao da će promeniti odluku Ministarstva prosvete i da će srednja stručna škola “Dušan Trivunac Dragos” dobiti ono što su tražili, a to je jedno odeljenje za tehničara drumskog saobraćaja, jedno za finansijsko-računovodstvenog tehničara (četvorogodišnje obrazovanje) i jedno odeljenje za trgovca (trogodišnje obrazovanje).

Uslov koji će imati škola jeste da upiše dovoljno dece u sva tri odeljenja, a direktor Petrović je prihvatio taj uslov i obećao da će se on i njegove kolege angažovati da obiđu svakog učenika i razgovaraju sa roditeljima kako bi se podstaklo upisivanje učenika u Svrljig i željeno zanimanje koje nudi škola.

Opština će i dalje nastaviti sa isplatom mesečne naknade od 5000 dinara i pokrivanjem troškova dolaska do škole za učenike iz sela i okolnih opština.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

Srpska napredna stranka i koalicioni partneri predali izbornu listu za lokalne izbore u Svrljigu

Promo

Novi obrazovni smerovi u svrljiškoj srednjoj školi zainteresovali osnovce – očekuje se upis većeg broja učenika

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano