Search
Close this search box.
Odlična vest
Broj pregleda

Ministarstvo kulture odobrilo 5 miliona opštini Svrljig za unutrašnje uređenje CTKS

Podeli sa prijateljima:

U sklopu Javnog poziva “Gradovi u Fokusu 2024”, Ministarstvo Kulture Republike Srbije odobrilo je sredstva za rekonstrukciju unutrašnjosti Centra za Turizam, Kulturu i Sport Svrljig.

Ilustracija, radovi, foto: pexels
Ilustracija, radovi, foto: pexels

Ovaj projekat, koji ima za cilj unapređenje kulturnih i turističkih resursa, predstavlja nastavak kontinuiranih investicija u razvoj lokalne zajednice.

Milija Miletić, narodni poslanik, naglašava da se pozitivna saradnja s resornim ministarstvom nastavlja, te da će opštinski projektni tim nastaviti da prati projekte i konkuriše kako bi unapredili ustanove i standarde, sve u korist građana.

Protekle godine, zahvaljujući sredstvima Ministarstva, realizovana je rekonstrukcija spoljašnjosti Centra za Turizam, Kulturu i Sport, čime je postignut značajan estetski i funkcionalni napredak.

Sadašnje odobrenje sredstava u iznosu od 5.000.000 dinara omogućiće dalje poboljšanje infrastrukture ovog objekta. Očekuje se da će nova faza rekonstrukcije pružiti napredne mogućnosti za organizaciju kulturnih događaja, sportskih aktivnosti i turističkih programa, čime će se dodatno ojačati kulturna i turistička ponuda Svrljiga.

Projektom se takođe teži stvaranju privlačne i funkcionalne sredine koja će podsticati lokalni identitet i doprineti razvoju kulturne scene u ovom regionu.

Odobrenje sredstava Ministarstva Kulture predstavlja važan korak ka ostvarenju ciljeva održivog razvoja lokalne zajednice i unapređenju životnog standarda građana Svrljiga.

Očekuje se da će rekonstruisani Centar za Turizam, Kulturu i Sport postati centralno mesto okupljanja i aktivnosti za sve građane, kao i magnet za turiste koji žele da istraže bogatu kulturnu baštinu ovog kraja.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Promo

Novi obrazovni smerovi u svrljiškoj srednjoj školi zainteresovali osnovce – očekuje se upis većeg broja učenika

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

Izbori 2024

MILETIĆ: Izborna trka je krenula, očekujemo ubedljivu pobedu! (VIDEO)

Politika

LOKALNI IZBORI: Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano