Search
Close this search box.
JAČA SARADNJA U REGIONU
Broj pregleda

Svrljig u Udruženju gradova i opština

Podeli sa prijateljima:

Na Kopaoniku je juče održana osnivačka Skupština udruženja opština i gradova Srbije, na kojoj je u ime opštine Svrljig učestvovao predsednik opštine Milija Miletić.

123

Za predsednika Udruženja opština i gradova Srbije izabran je  Dragan Marković – Palma iz Jagodine, a za njegovog zamenika gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Udruženje trenutno broji 37 članova, među kojima smo i mi, i ima za cilj poboljša rad gradova i opština međusobnom saradnjom u svim segmentima, pre svega u ekonomskom pogledu ali i u slučaju elementarnih nepogoda- kazao je Miletić.

Udruženje je osnovano uz saglasnost čelnika Vlade, predsednika Ivice Dačića i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića. Naredni sastanak biće 23. januara u Topoli, najavio je Marković i dodao da očekuje da će tom sastanku prisustvovati visoki zvaničnici i ministri.

Izabrano je i petočlano Predsedništvo Udruženja opština i gradova Srbije, a čine ga predsednici opština i gradova- Topole, Dragan Jovanović, Apatina, Živorad Smiljanić, Batočine, Radiša Milošević, Surdulice, Novica Tončev i Novog Pazara, Meho Mahmutović. Za sekretara je izbaran Životije Jovanović iz Jagodine, koji će funkciju obavljati volonterski.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano