Search
Close this search box.
Vraćena vera u fudbal!
Broj pregleda

Posle mnogo godina FK ,,Svrljig” osvojio KUP!

Podeli sa prijateljima:

Veliki broj ljubitelja sporta i fudbala juče je sa tribina bodrilo Svrljižane koji su posle više desetina godina osvojili Kup i doneli fudbalsku radost u grad. FK Svrljig – Morava 1:0 (0:0).

fk31

Svi fudbaleri su dali svoj maksimum uz veliku podršku sa tribina. Svih 280 mesta na tribini bilo je popunjeno, a po procenama nadležnih meč je pratilo više od 600 ljudi.

fk1

Prvo poluvreme završeno je rezultatom 0:0, gosti su se svih 45 minuta držali da najbolji napadač FK ,,Svrljig” Nenad Ilijić Baloteli ne prodre i zatrese mrežu, ali zatvorili su i ostale domaće fudbalere koji su bili i više nego motivisani da postignu pogodak i tako ispišu novu stranicu fudbalske istorije.

fk2z

U nastavku drugog poluvremena plavci su krenuli agresivnije, iznuđivali su prekide i dobre šanse, a publika nije ostala ravnodušna ni jednog trenutka. Igračima je aplaudirano i skandirano i kada napadaju i kada se brane, podrška sa tribina bila je neverovatna, možda i istorijska.

fki

Jedini pogodak za FK ,,Svrljig” postigao je Nikola Mijajlović – petnaestak minuta pre kraja utakmice i doneo pobedu i pehar Klubu.

fk44

Do kraja meča gosti su imali priliku da ugroze go domaćina, ali je Boško Marković intervenisao nekoliko puta, a jednom odbranio zicer i tako spasao našu ekipu od izjednačenja i mogućih penala.

12

Vredno je reći, ono što drugi nisu kada su pisali o uspehu FK ,,Svrljig”, da su svi igrači dali svoj maksimum i igrali za svoj Svrljig, a sa tribina, pored ,,ajmo plavi”, orilo se i ime Damjana Vasića koji je presekao skoro svaki napad Morave iz Žitkovca.

f k

Predsednik Kluba Aleksandar Mentović kaže da je prezadovoljan uspehom fudbalera i poručuje da će Uprava i igrači nastaviti da postižu dobre rezultate i klub vrate tamo gde mu je i mesto.

Trener plavaca Boban Marinković kaže da je očekivao pobedu jer je tim Svrljiga dobar i sastavljen od isključivo samo od Svrljižana. Marinković je najavio novi meč za vikend i zahvalio svim navijačima na podršci.

Članu UO FK ,,Svrljig” Marko Miladinović istakao je da su utakmice protiv ,,Doljevca” i jučerašnje finale Kupa protiv ,,Morave” prekratnica onoga što će se dešavati na dalje.

Na ovu pobedu nije ostao ravnodušan ni predsednik opštine Miroslav Marković koji je čestitao svim igračima na pobedi i treneru Bobanu Marinkoviću Foksu koji je oformio ovako dobru ekipu.

Hvala vam što ste nam vratili veru u fudbal i što pobeđujete. Uz vas smo svim srcem, poručio je Marković.

Inače, nova Uprava preuzela je klub 29. marta, od tada do danas znatno se poboljšala atmosfera u klubu, među igračima, upravom i celim sportskim kolektivom. 

Na kraju vredno je reći – HVALA ZA POBEDU – Bošku Markoviću, Damjanu Vasiću, Veljku Marinkoviću, Urošu Zlatanoviću, Stefanu Asanoviću, Jovanu  Gavriloviću, Banetu Saviću, Bobanu Markoviću, Branislavu Bojiću, Vukašinu Petroviću, Nenadu Ilijiću, Nikoli Mijajiloviću, Peđi Milosavljeviću, Nikoli Tubiću, Mikiju Saviću, Nemanji Davidoviću, Milošu Stevanoviću, Marku Stojanoviću, Jovanu Mihajloviću, Duletu Saviću, Dejanu Saviću, Aleksi Vučkoviću, Miroslavu Prvuloviću, Nemanji Iliću, Vuku Bogojeviću i naravno treneru Bobanu Marinkoviću Foksu.

SVE POHVALE ZA ORGANIZACIJU

pomoc sf

Organizacija samog dana bila na visokom nivou, teren je bio potpuno sređen zahvaljujući članovima Uprave kluba i predsedniku Kluba, kao i mladim nadama iz ŠF ,,Aca Menta”. Stadion je sprema i preuređen i za buduće mečeve, preuređene su stare i oronule reklamne table, poravljeni su delovi ograde, postavljeni transparenti podrške, prekrečeni su zidovi, popravljena rasveta, očišćene prostorije, izmeštene stare stolice i sedišta, postavljeno ozvučenje i sl.

pomo1

Ujedno, Uprava FK ,,Svrljig” zahvaljuje se na pomoći Opštini, predsedniku Miroslavu Markoviću, JKSP Svrljig, direktoru Jovanu Đorđeviću, Saši Marjanoviću Dženanu koji je bio zadužen za ozvučenje, Slađanu Stojadinoviću, sekretaru kluba, Svrljižanima u dijaspori i svim ljudima dobre volje koji su pomagali i koji pomažu razvoj kluba, kao i medijskim kućama radi ,,Bubamara”, TV ,,Super D+” i portalu ,,Svrljiške novine”.

Jedan komentar

  1. Sve čestitke klubu.Mene samo interesuje koji je čovek,nije član FK,krao meso,a to snimljeno kamerom.Neki kažu da su tog iskusnog lopova i mulećinaroša neki fudbaleri zbog toga hteli da biju.Kažite nam ko je taj,da ga ne puštamo u kuću ni u druge prostorije.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano