Search
Close this search box.
Sportske vesti
Broj pregleda

Izabran novi predsednik FK ,,Svrljig”! SKUPŠTINA NIJE IZGLASALA FINANSIJSKI IZVEŠTAJ STARE GARNITURE

Podeli sa prijateljima:

Danas je na vanrednoj sednici Skupštine Fudbalskog kluba ,,Svrljig” izabrano novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom kluba Aleksandrom Mentovićem. Za zamenika predsednika izabran je Aleksandar Ivković.

Skupština FK Svrljig, foto: M.M.
Skupština FK Svrljig, foto: M.M.

Dosadašnji predsednik Kluba Miloš Marković podneo je ostavku na tu funkciju, a članovi Skupštine su to jednoglasno prihvatili.

Klub je danas dobio novi Upravni i Nadzorni odbor, a najavljene su i druge promene u narednim danima.

Nadzorni odbor FK ,,Svrljig” u naredne četiri godine činiće Boban Marinković, Marko Petrović i Sonja Stanišić.

Upravni odbor će raditi u sastavu: Aleksandar Mentović (predsednik), Aleksandar Ivković (zamenik predsednika), Igor Stefanović, Nenad Ranđelović, Marko Miladinović, Milan Mladenović, Vukašin Petrović i Nenad Ilijić.

Za sekretara kluba izabran je Slađan Stojadinović.

Novoizabrani predsednik Kluba Aleksandar Mentović rekao je da će Nadzorni odbor u narednih 30 dana imati zadatak da prekontroliše poslovanje kluba i Uprave i da sačini izveštaje koji će biti iznešeni na narednoj  sednici Skupštine kluba.

Međutim, na današnjem zasedanju nije bilo sve tako jednostavno. Naime, nisu usvojene sve tačke dnevnog reda jer je nastao problem oko usvajanja finansijskog izveštaja FK ,,Svrljig” za prethodni period. Igrači koji čine Skupštinu nisu glasali za finansijski izveštaj koji je izneo, sada već bivši predsednik kluba, Miloš Marković, rekavši da nije potpun, pa kao takav nije i usvojen do strane Skupštine. Najviše je osporavan izveštaj za utrošak goriva, gde se pominju cifre i preko 800.000 dinara. Dogovoreno je da se kroz nekoliko dana održi još jedna sednica Skupštine i da na njoj detaljno bude obrazložen utrošak sredstava kluba.

Negodovanja je bilo i nakon izveštaja o radu kluba i takmičarskog dela. Marković je istakao da bi FK ,,Svrljig” danas bio u samom vrhu, na trećem mestu, ali da je zbog napravljenog propusta klub tu gde jeste. Bilo je reči i o problemu sa ispadanjem iz Zone. Marković je rekao da je FK ,,Svrljig” jedini klub u Srbiji koji je ispao u doba korone, a nije ni  bio na zadnjem mestu tabele. On je prihvatio odgovornost za navedene propuste, te poručio da već godinu i po dana podnosi ostavku na ovu funkciju.

Miloš Marković je rekao da je za vreme njegovog mandata vraćen veći deo fudbalera iz Svrljiga, pa danas svi koji nastupaju za FK ,,Svrljig” su Svrljižani.

Sednici je prisustvovao i predsednik Opštine Miroslav Marković, a iz kluba su ocenili da je ovo prvi put da neko od funkcionera opštine zvanično prisustvuje nekom sastanku u klubu.

Miroslav Marković je poručio da će opština pomoći da se prebrodi finansijska kriza u klubu i da daje punu podršku novoizabranom predsedniku Aleksandru Mentoviću i njegovim saradnicima.

2 Komentara

  1. Марковић је у једном тренутку приватизовао клуб и требало би испитати трошење пара јер је клуб остао дужан појединим играчима, а вероватно је те паре , господин,,Мими стрпао себи у џеп,,

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano