Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

MILETIĆ DAČIĆU URUČIO POKLON! DAČIĆ: Hvala, poslaniče! (FOTO, VIDEO)

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić je iskoristio svoje poslaničko parvo i postavio pitanja Ministarstvu prosvete i Ministarstvu zdravlja, a nakon toga uručio poklon predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću.

– Prvo pitanje se tiče bezbednosti dece. Svedoci smo da unazad nekoliko meseci imamo pet smrtnih slučajeva dece. Moje pitanje je upućeno Ministarstvu prosvete, da li ministarstvo predviđa obavezne časove o bezbednosti dece u saobraćaju? Bitno je da dete od obdaništa zna kako da se ponaša u saobraćaju. Treba decu učiti kako da se ponašaju u saobraćaju, jer do sada imamo pet smrtnih slučajeva i to je nedopustivo – kazao je Miletić.

Zatim, Miletić je čestitao Dan urgentne medicine i objasnio sa kakvim problemima se susreću domovi zdravlja u malim i nerazvijenim opštinama:

– Danas je evropski Dan urgentne medicine. Doktori su stalno na terenu i daju sve od sebe da pomognu pacijentima, međutim, postoji mnogo problema. Lokalne samouprave, kao što je Svrljig, nemaju urgentnu medicinu i Hitnu pomoć. Da li će moći i opštine koje imaju manje od 20.000 stanovnika da imaju mogućnost da imaju Hitnu pomoć? Bitno je imati veći broj doktora, savremenu medicinsku opremu… Poziv Ministarstvu da se pravilnik promeni i da mali domovi zdravlja imaju Hitnu pomoć – predlaže Miletić.

Miletić je pozvao građane da se vakcinišu i poručio da su za zdrav život važne i zdravi proizvodi, pa je predsedniku Skupštine Ivici Dačiću povodom toga uručio teglu svrljiškog meda.

Milija Miletić, foto: Parlament
Milija Miletić, foto: Parlament

– Koristite zdravu hranu, doneo sam jedan kilogram meda za predsednika Skupštine. Pozvao bih vas da obiđete Svrljig i da probate naše specijalitete. Ovde osim meda ima i oraha – rekao je Miletić.

Predsednik Skupštine se zahvalio na poklonu i obećao da će posetiti opštinu Svrljig.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

Bravo

Košarkaški klub Svrljig obezbedio ulazak u viši rang takmičenja

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano