Search
Close this search box.
Broj pregleda

Zbor meštana Lukova: Dogovor kuću gradi

Podeli sa prijateljima:

Juče je održan zbor meštana sela Lukova na kojem su prisustvoali predsednica SO Svrljig Tatjana Lazarević, pomoćnik predsednice opštine Miroslav Marković, direktor Doma zdravlja dr Ljutomir Davidović, direkotrka Centra za socijalni rad Jelena Stanić i predstavnik odseka za direkcijske poslove Opštine Svrljig Sreten Stevanović.

755FF6D1 777A 4E56 AC36 DC484827C9BD e1541549581893

Teme sastanka bile su povezivanje Svrljiga i Knjaževca preko Lukova i Mučibabe zbog velikog broja ljudi koji su rodom iz Lukova – a žive u Knjaževcu. Takođe, bilo je reči i o vraćanju seoske ambulante, odnosno nedeljnog zdravstvenog pregleda pacijenata u ovom selu, te aktivnostima u predstojećem zimskom periodu i sl.

DF6C3954 9354 471E 9A4D C140737ABA95 e1541549642916

Predsednik sela Vujica Marković kaže da je zadovoljan saradnjom sa opštinom, kao i sa ostalim javnim ustanovama i preduzećima koja posluju u Svrljigu, ali je poručio da će selo češće inicirati sastanke zbog rešavanja problema svih meštana.

Tatjana Lazarević ističe da opština ima u planu da poveže Lukovo sa Knjaževcem i na taj način da olakša ljudima put do svog sela. Lazarevićeva kaže da odeljenje direkcije mora što pre da uđe u postupak izrade projektne dokumentacije za izgradnju ovog puta, a kasnije da se tim projektom konkuriše kod resornih ministarstava i kod drugih fondova.

Vredno je istaći da je za povezivanje dve opštine potrebno izgraditi 2,6 km puta sa svrljiške strane, odnosno 0,8 km puta sa knjaževačke strane, preko Mučibabe.

Na zboru je bilo reči i o predstojećim aktivnostima i pripreme za predstojeću zimsku sezonu. Rečeno je da je mehanizacija spremna ukoliko bude padavina i da će se čistiti svi prioritetni putevi. Ukoliko bude potrebe, i bude bilo snega i padavina u danima kada doktori posećuju Lukovo, čistiće se put do same kancelarije mesne zajednice gde se i nalazi ambulanta u ovom selu.

Na kraju, pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković preneo je pozdrave narodnog poslanika Milije Miletića meštanima i poručio da opština svojim selima stoji na raspolaganju i da će svi započeti projekti i radovi biti i realizovani. On dodaje da je poslanik Miletić glavni inicijator da se put od Lukova, preko Mučibabe izgradi do Knjaževca.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli

Kupališni kompleks “Bazeni Pastirište” otvoren za posetioce

CTKS Svrljig

KULTURA: 20. LIKOVNA KOLONIJA ,,ARS TIMACUM”

ZABAVA DO ZORE!

BOBAN ZDRAVKOVIĆ, DRAGANA MIRKOVIĆ I ZORANA MIĆANOVIĆ NA 18. BELMUŽIJADI

Vidimo se

Najava: 18. Belmužijada u Svrljigu prve nedelje avgusta

Javni poziv

Poziv za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja do 8. jula

Na Vidovdan

Međunarodni festival folklora “Igra kolo kraj Timoka” u Svrljigu 28. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

,,Krenule zimske čarolije''