CO Svrljig: Otkazano plivanje za Časni krst! Ali ipak nosiće se litija

Broj pregleda

Organizacioni odbor za obeležavanje praznika ‚‚Bogojavljanja Gospodnjeg“ zasedao je večeras u prostorijama CO Svrljig i tom prilikom odlučio da se ove godine po prvi put otkaže Bogojavljensko plivanje za Časni krst.

crkva Svrljig

Sastanku su prisustvovali predstavnici Crkvene Opštine Svrljig, Opštine Svrljig, Doma Zdravlja, Vatrogasne službe, Polijske Uprave, Komunalnog Preduzeća i predstavnici medija.

Bezbedonosne procene Javnog Komunalnog Preduzeća Svrljig po pitanju ovog okupljanja nisu bile pozitivne. Od dve mogućnosti koje su postojale, da se skup održi na reci Timoku ili na sportskim bazenima u Svrljigu, nijedna lokacija nije mogla da zadovolji kriterijume bezbednosti. Veoma niske temperature i nemogućnost da se led u potpunosti ukloni sa pomenutih lokacija mogu izazvati potencijalno povređivanje nekog od takmičara. Iz navedenih razloga doneta je odluka da se ove godine po prvi put otkaže Bogojavljensko plivanje za Časni Krst, stoji u saopštenju Crkvene Opštine Svrljig.

Igor Davidovic 3

Litija do Pastirišta ipak kreće u 11:30 h.

Sveštenici će u 12:00 h na ‚‚Pastirištu“ izvršiti osvećenje reke.

Svi prijavljeni učesnici će dobiti prigodne poklone i biće im iskazana zahvalnost na pokazanoj hrabrosti.

Pročitajte i

Danas je Bogojavljenje

Srpska pravoslavna crkva danas proslavljaj Bogojavljenje, jedan od petnaest najvećih hrišćanskih praznika. Po verskom učenju, u prvoj godini svog javnog delovanja, Isus Hristos je otišao

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *