Održana Bogojavljenska litija (VIDEO)

Broj pregleda

U Svrljigu je danas, povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljanje, održana bogojavljenska liturgija, a potom i litija, ali ove godine je izostalo plivanje za Časni krst zbog zaleđene reke Timok. 

Bogojavljanje Svrljig 2017

U jutarnjim časovima održana je liturgija u hramu Sv. Car Konstanti i Carica Jelena, a potom, oko 11,30 h krenula je litija Hadžićevom ulicom ka S.C. ‚‚Pastirište“, gde je izvršeno osvećenje reke Svrljiški Timok.

Svi prijavljeni učesnici za plivanje za Časni krst koje je zbog lošeg vremena i zaleđene reke otkazano, dobili su prigodne poklone i tom prilikom im je iskazana zahvalnost na pokazanoj hrabrosti.

Nošenju litije, pored mnogobrojnih građana, prisustvovali su i predstavnici Crkvene Opštine Svrljig, Opštine Svrljig, JKSP ‚‚Svrljig“, Centra za turizam, kulturu i sport, Doma zdravlja, Policijske stanice, Vatrogasne jedinice i drugi.

Pročitajte i

Danas je Bogojavljenje

Srpska pravoslavna crkva danas proslavljaj Bogojavljenje, jedan od petnaest najvećih hrišćanskih praznika. Po verskom učenju, u prvoj godini svog javnog delovanja, Isus Hristos je otišao

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *