Search
Close this search box.
DAN OTVORENIH VRATA
Broj pregleda

Akcija ,,Dan otvorenih vrata“ i u 2017. godini

Podeli sa prijateljima:

Pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković i u ovoj godini nastavlja sa akcijom ,,Dan otvorenih vrata“ – koja ima za cilj unapređenje položaja mladih u opštini Svrljig.

Dani otvorenih vrata

U okviru današnje akcije ,,Dan otvorenih vrata“ bilo je najviše reči o razvoja školstva, sporta i omladine na seskom i gradskom području.

Student završne godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Stanko Mladenović kaže da dugo prati ovu akciju, ali da je zbog obaveza na fakultetu bio sprečen da lično dođe i predloži svoje ideje koje bi, po njegovim rečima, pospešile položaj mladih ljudi u Svljigu.

On je predložio da Opština Svrljig u narednom periodu pokuša da pored sufinansiranja kolektivnih sportova, uvede stipendiranje istaknutih individualnih sportista, što bi značajno uticalo na razvoj individualnih sportova u Svrljigu.

Od kada smo pokrenuli akciju javio nam se veliki broj omladinaca da nas podrži, a mnogi su nas i lično posetili kako bi izneli svoje mišljenje i ideje. Posebno mi je drago jer smo na ovaj način ostvarili direktnu komunikaciju sa mladima koji iz Opštine mogu dobiti tačne informacije o njihovim realnim potrebama, rekao je Marković.

Marković ističe da Lokalna samouprava sufinansira samo kolektivne sportovem ali da sigurno postoji prostora da se u narednom periodu razmišlja i na predloženu temu – sufinansiranje istaknutih – individualnih sportista sa teritorije svrljiške opštine.

Jedan komentar

  1. Samo napred Miroslave, mlad i perspektivan covek. Uskoro ces biti predsednik opstine i samim tim ce Svrljig dobiti konacno mladog coveka koji ce moci nesto konkretno da uradi.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano