Razvoj školstva na selu – prioritet Svrljiga

Broj pregleda

Imajući u vidu da se broj prvaka u 2016. godini povećao, za razliku od prethodnih godina, ova opština i njena sela imaju izgledniju šansu za bolju budućnost kada je u pitanju opstanak škole, ali i isturenih odeljenja škola na seoskom području.

natalitet-kao-prioritet
Učenici u Prekonogi

Selo Prekonoga nalazi se na samo nekoliko kilometara od Svrljiga, a plač novorođenčadi čuje se nekoliko puta godišnje.

Ovo je selo koje ima perspektivu, može da napreduje i potrebno mu je veoma malo, da bi ono uzvratilo mnogo, kažu žitelji Prekonoge.

Istureno odeljenje osnovne škole ‚‚Dobrila Stambolić“ radi u ovom selu i broji svega 6 đaka.

Seoska škola u Prekonogi
Seoska škola u Prekonogi

Po rečima učiteljskog osoblja, očekuje se povećanje broja dece u narednim godinama i opstanak ove škole na seoskom području.

Na taj način bi zaživelo selo, škola, a mladi bi imali nadu da se ponovo vrate i započnu život ovde, kažu naši sagovornici.

U novoj školskoj godini na teritoriji svrljiške opštine upisano je 87 đaka prvaka, a očekivanja su da se ovaj broj povećava iz godine u godinu.

Pročitajte i

U 2016. rođeno najmanje dece do sada

Po podacima Centra za socijalni rad opštine Svrljig i svrljiškog Doma zdravlja u 2016. godini rođeno je 62 bebe, znatno manje nego 2015. godine.  Po

Crnoljevica – lepo mesto za život

U okviru realizacije projekta ‚‚Natalite kao prioritet“ ovih dana posetili smo selo Crnoljevicu, koje se nalazi na 8 kilometara od opštine Svrljig, smešteno na glavnom regionalnom

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *