ŽETVA 2016.

Počinje žetva – preporučene cene 11.000 i 13.000 dinara

Ukupan broj pregleda:

Juče je u sali SO Svrljig održan sastanak Štaba za žetvu sa predstavnicima mesnih zajednica na teritoriji svrljiške opštine.

Stab za zetvu
Foto: Svrljiške novine / Štab za žetvu 2016

Sastanku su prisustvovali predsednik Štaba Tomislav Vasić, zamenik predsednika opštine Svrljig Gradimir Milosavljević, šef Odseka za privredu i poljoprivredu Vlada Krstić, predstavnik JP “Direkcije za izgradnju Svrljiga“ Srđan Đorđević i direktor JKSP “Svrljig“ Igor Davidović.

Zamenik predsednika opštine Svrljig Gradimir Milosavljević ističe da je sastanak sa predstavnicima mesnih zajednica na temu “žetva u svrljiškom kraju“ trebao da se održi ranije, u martu mesecu, kako bi žetva bila uspešnija, a posao efikasnije izvršen.

stab za zetvu svrljig

Vlada Krstić – šef Odseka za privredu i poljoprivredu kaže da poljoprivrednici moraju biti obazrivi kada je reč o merama protivpožarne zaštite kako ne bi dolazilo do šteta na usevima i eventualnih požara.

Inače, Štab je preporučio određenu cenu kombajniranja koja nije obavezujuća, a ona je 11.000 dinara bez vezivanja, odnosno 13.000 dinara po hektaru sa vezivanjem bala.

One Response

  1. Sve je to lepo, ali ko je onda dozvolio Leskovcaninu Zoranu da dodje sa 3 kombajna i naplacuje po 15000? Pored toga sto je van preporucenih cena on preskace parcela i bira vece, gde ste sada da to vidite i zastitite jadne poljoprivrednike? Lako je to dogovarati iz fotelje, i moj posao je takav pa jako dobro znam , ali izadjite malo na teren pa pogledajte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *