ŽETVA 2016.

Počinje žetva – preporučene cene 11.000 i 13.000 dinara

Broj pregleda

Juče je u sali SO Svrljig održan sastanak Štaba za žetvu sa predstavnicima mesnih zajednica na teritoriji svrljiške opštine.

Stab za zetvu
Foto: Svrljiške novine / Štab za žetvu 2016

Sastanku su prisustvovali predsednik Štaba Tomislav Vasić, zamenik predsednika opštine Svrljig Gradimir Milosavljević, šef Odseka za privredu i poljoprivredu Vlada Krstić, predstavnik JP “Direkcije za izgradnju Svrljiga“ Srđan Đorđević i direktor JKSP “Svrljig“ Igor Davidović.

Zamenik predsednika opštine Svrljig Gradimir Milosavljević ističe da je sastanak sa predstavnicima mesnih zajednica na temu “žetva u svrljiškom kraju“ trebao da se održi ranije, u martu mesecu, kako bi žetva bila uspešnija, a posao efikasnije izvršen.

stab za zetvu svrljig

Vlada Krstić – šef Odseka za privredu i poljoprivredu kaže da poljoprivrednici moraju biti obazrivi kada je reč o merama protivpožarne zaštite kako ne bi dolazilo do šteta na usevima i eventualnih požara.

Inače, Štab je preporučio određenu cenu kombajniranja koja nije obavezujuća, a ona je 11.000 dinara bez vezivanja, odnosno 13.000 dinara po hektaru sa vezivanjem bala.

Pročitajte i

Žetva u svrljiškom kraju, arhivska fotografija, foto: Svrljiške novine

Počela žetva u svrljiškoj opštini

U Svrljigu je ovogodišnja žetva zvanično počela u ponedeljak, 10. jula, a kombajneri će u narednim danima raditi na oko 2.500 hektara obradive površine.  Žetvu

1 Komentar

  • Sve je to lepo, ali ko je onda dozvolio Leskovcaninu Zoranu da dodje sa 3 kombajna i naplacuje po 15000? Pored toga sto je van preporucenih cena on preskace parcela i bira vece, gde ste sada da to vidite i zastitite jadne poljoprivrednike? Lako je to dogovarati iz fotelje, i moj posao je takav pa jako dobro znam , ali izadjite malo na teren pa pogledajte.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *