Search
Close this search box.
ŽETVA 2016.
Broj pregleda

Počinje žetva – preporučene cene 11.000 i 13.000 dinara

Podeli sa prijateljima:

Juče je u sali SO Svrljig održan sastanak Štaba za žetvu sa predstavnicima mesnih zajednica na teritoriji svrljiške opštine.

Stab za zetvu
Foto: Svrljiške novine / Štab za žetvu 2016

Sastanku su prisustvovali predsednik Štaba Tomislav Vasić, zamenik predsednika opštine Svrljig Gradimir Milosavljević, šef Odseka za privredu i poljoprivredu Vlada Krstić, predstavnik JP “Direkcije za izgradnju Svrljiga“ Srđan Đorđević i direktor JKSP “Svrljig“ Igor Davidović.

Zamenik predsednika opštine Svrljig Gradimir Milosavljević ističe da je sastanak sa predstavnicima mesnih zajednica na temu ”žetva u svrljiškom kraju” trebao da se održi ranije, u martu mesecu, kako bi žetva bila uspešnija, a posao efikasnije izvršen.

stab za zetvu svrljig

Vlada Krstić – šef Odseka za privredu i poljoprivredu kaže da poljoprivrednici moraju biti obazrivi kada je reč o merama protivpožarne zaštite kako ne bi dolazilo do šteta na usevima i eventualnih požara.

Inače, Štab je preporučio određenu cenu kombajniranja koja nije obavezujuća, a ona je 11.000 dinara bez vezivanja, odnosno 13.000 dinara po hektaru sa vezivanjem bala.

Jedan komentar

  1. Sve je to lepo, ali ko je onda dozvolio Leskovcaninu Zoranu da dodje sa 3 kombajna i naplacuje po 15000? Pored toga sto je van preporucenih cena on preskace parcela i bira vece, gde ste sada da to vidite i zastitite jadne poljoprivrednike? Lako je to dogovarati iz fotelje, i moj posao je takav pa jako dobro znam , ali izadjite malo na teren pa pogledajte.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano