Search
Close this search box.
DRUGI PO REDU
Broj pregleda

Sastanak privrednika u Malči

Podeli sa prijateljima:

U utorak, 18. februara, u podrumu Malča, na relaciji između Svrljiga i Niša, održan je drugi sastanak svrljiških privrednika i opštinskog rukovodstva Opštine Svrljig.

PRIVREDA

Sastanku kojem je predsedavao predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, prisustvovalo  tridesetak privrednika, a uvodnu reč i dobrodošlicu okupljenima poželeo je direktor firme Vinarija Status Bora Jović.

Predsednik-Miletic-i-saradnici

Sastanci će u narednom periodu biti organizovani svakog meseca, sledeći, u martu, biće održan u Opštini Svrljig, a tema skoro svakog biće rešavanje problema i pomoć privredi Svrljiga.


Pored privrednika, sastanku su prisustvovali i radnici Opštinske uprave, načelnica za budžet i finansije Marina Savić, šef odseka za privredu Vlada Krstić, Vesna Ilić i Gostana Mihajlović u ime Odseka za građevinarstvo.

Predsednik opštine Milija Miletić kaže da je potrebno uzajamno raditi na poboljašavanju uslova u privredi i upošljavanju novih radnika.

U narednom periodu, kroz nekoliko meseci, određene Odluke ćemo poboljšati i srediti, a konkretna inicijativa privrednika i funkcionera biće da se privrednicima koji započinju novi biznis obezbede određena sredstva koja će olakšati početak poslovanja. – istakao je Miletić.

Privrednici-opštine-Svrljig

Šef odseka za privredu Vlada Krstić kaže da će se privrednici okupljati svakog meseca kako bi se što pre i na efikasan način prevazišli aktuelni problemi u privredi.

Na narednim sastanicma pozvaćemo i neke relevantne institucije koje su izvan lokalne samouprave, kao što su Fond za razvoj i Nacionalna služba za zapošljavanje, gde očekujemo da se i oni u narednom periodu uključe u finansiranje nekih projekata i upošljavanje novih radnik. – kaže Krstić.

Privrednici su nakon sastanka obišli vinski podrum u Malči i novoizgrađene i adaptirane prostorije ove vinarije.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano