Search
Close this search box.
STIPENDIJA I SVRLJIŽANKI
Broj pregleda

Stipendije najboljim studentima

Podeli sa prijateljima:

Vicepremijer Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručili su stipendije za 85 najboljih studenata u Srbiji, među kojima je i Svrljižanka, Iva Antić.

Iva-Antic

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručili su juče stipendije za 85 najboljih studenata sa prosekom 10.00, među kojima je i Opštinska većnica Iva Antić.

Čast mi je što sam se našla među 85-oro zvanično najboljih studenata Srbije, sa dvocifrenim prosekom. Biti deo takve jedne intelektualne i svečane atmosfere predstavlja svojevrsnu odu nebrojenim probdevenim noćima, te raznoraznim odricanjima na koja je svako od nas, u manjoj ili većoj meri bio prinuđen. – istakla je Iva Antić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da su studenti svesni teške situacije u društvu, ali da država na ovaj način pokušava da im pomogne.

Ne želimo da vam diploma bude karta u jednom smeru, jer vi ste najbolje što ova zemlja ima i uveren sam – njena budućnost. – rekao je Udovičić.

Svakako da je, pored moralne, od velikog značaja i novčana satisfakcija, prosto kao singal da se uvidelo da jedino pravo blago jedne zemlje predstavlja intelektualna elita, kao krem i budući kamen temeljac sutrašnjice, te da se radi na sprečavanju odliva mozgova iz zemlje. Stipendiju ću iskoristiti za lično usavršavanje (jezici,seminari,treninzi) jer nastojim da permanentno radim na svojoj ličnosti, te na razna putovanja, budući da su putovanja jedini izdatak koji nas zauzvrat čini izistinski bogatim. – ističe Antić.

Inače, Fond za mlade talente u tekućoj godine stipendiraće skoro 1200 studenata završnih godina i master studija. Pored državljanstva Republike Srbije, bilo je potrebno da student nije preneo nijedan ispit iz ranijih godina studija, kao i visok prosek (9,62 za master, odnosno 9,4 za osnovne studije.)

Na jučerašnjoj svečanosti prisustvovalo je 24-oro studenata Univerziteta u Nišu sa najvišim prosekom.

4 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

Aleksandar Mentović ostaje na čelu FK Svrljig

Dobra vest

Roditeljima za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara!

Radni pondeljeka

Krenulo obeležavanje saobraćajnica

Sećanja

Obeležen 7. jul – Dan ustanka protiv nacističke Nemačke

Sećanje

Obeležena godišnjica smrti prof. dr Sretena Petrovića

Radno

Uređenje zelene površine pored puta ka Staroj planini

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano