ZBOR MEŠTANA
Broj pregleda

Vodosnabdevanje Drajinca

Na inicijativu predsednika opštine Svrljig, Milije Miletića, u subotu 18. januara održan je zbor meštana sela Drajinac na kojem je bilo reči o vodosnadbevanju.

Zbor-meštana-Drajinac

Zboru su prisustvovali i sadašnji i bivši direktor Direkcije za izgradnju Svrljiga, Branislav Mihajlović i Srđan Đorđević i direktor Javnog komunalnog preduzeća Svrljig, Igor Davidović.

Na dnevnom redu bila bila je tačka vezana za vodosnabdevanje sela.

Opština Svrljig će meštanima Drajinca pružiti svu moguću pomoć oko rešavanja problema vodosnabdevanja, rečeno je na sastanku, a pitanja koja su postavljali prisutni uglavnom su bila upućena bivšem direktoru Direkcije za izgradnju Svrljiga Srđanu Đorđeviću.

Predsednik-opstine-i-saradnici

Meštane je najviše zanimalo zašto nema vode iz novoizgrađenog bunara i ko je za to kriv, kolika je dubina bunara, da li su postavljene cevi propisne širine  i da li ugrađena pumpa odgovara nameni za snabdevanje vodom meštane sela.

Kako postoji kompletna dokumentacija, od početka ispitivanja tla do početka eksploatacije bunara, potpisana od strane izvođeča radova i nadzornog organa, nakon burne rasprave, na inicijativu predsednika opštine Milije Miletića, formirano je radno telo od 9 članova i to meštana sela Drajinca, koji će zajedno sa ljudima iz Direkcije i lokalne samouprave proverito dokumentaciju, kao i stanje bunara na terenu.

Nakon provere, na narednom zboru, koji će biti održan za dva meseca biće podnet izveštaj meštanima ovog sela, kao i predlog daljeg rešavanja problema vodosnabdevanja.

U nastavku rečeno je da se treba pomoći Mesnoj zajednici da se očisti stara kaptaža i zamene dotrajale cevi, kako bi se ublažila nestašica vode.

Igor Davidović, direktor JKSP Svrljig, upozorio je meštane da treba ispitati i stanje mreže kroz selo i da svako domaćinstvo treba da poseduje vodomer, kako ne bi došlo do nenamenskog trošenja vode na punjenje bunara, zalevanje bašti i plastenika.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

3 Komentara

  • mrske face
    more ni vazduh ne treba da imate

  • verovatno kad postave vodomere da placaju istu komunalcu to su probali pre dve godine i u lalincu ali nije proslo

  • Elita BRE!

Komentar

Your email address will not be published.