SREBRO ZA SVRLJIŠKE PIHTIJE

Svrljižani drugi na „Pihtijadi“

Broj pregleda

Najbolji recept na osmoj Pihtijadi u Niškoj Banji imala je ekipa iz Gadžinog Hana. Drugo mesto osvojili su takmičari iz Svrljiga, a treći je bilo domaće udruženje „Srce“.

PIHTIJADA-NISKA-BANJA

 

Ovo je bila lepa prilika da svrljiški kulinari još jednom pokažu da su u umeću i veštini uvek među prvima u pripemanju hrane. Svrljiška ekipa, prošlogodišnji pobednik, koju je i ovoga puta predvodio Slaviša Aleksić, osvojila je srebrnu medalju na osmoj „Pihtijadi“ u Niškoj Banji.

Uz tradicionalne pihtije, pilo se domaće vino i grejana rakija. Dvodnevna Pihtijada završena je tadicionalno – uz narodno kolo.

Organizatori su više nego zadovoljni, i kažu da iz godine u godinu ova manifestacija postaje sve omiljenija.

Pročitajte i

Pihtijada 2021. Svrljig

Simbolično održana treća ,,Pihtijada“

Na Bogojavljanje, u gradskom parku u Svrljigu, simbolično, u jednom kotliću pripremane su pihtije. Na ovaj način zvanično je nastavljena organizacija ,,Pihtijade“ u Svrljigu.   Organizatorima

Pihtijada, foto: M.M.

Održana druga ,,Pihtijada“ u Svrljigu

Krstovdan je dan kada se po tradiciji pripremaju pihtije, a služe se sutradan na Bogojavljanje. Tim povodom, juče je u gradskom parku otvorena druga ,,Pihtijada“

Pihtijada u Svrljigu, foto: Svrljiške novine

Druga ,,Pihtijada“ 18. januara

Druga ,,Pihtijada“ biće organizovana na Krstovdan, 18. januara.  Krstovdan je jedan od dana kada se u januaru posti, a zatim postiće se 22. i 29.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *