Search
Close this search box.
DA SE RADI I GRADI
Broj pregleda

Veće angažovanje mesnih zajednica u 2014.

Podeli sa prijateljima:

Rukovodstvo opštine na čelu sa predsednikom Milijom Miletićem sastalo se danas sa predstavnicima Saveta mesnih zajednica sa teritorije svrljiške opštine. Aktivnosti i angažovanje MZ u 2014. godini bio je glavni povod sastanka.

SELO

Predsednik opštine Milja Miletić, koji je ujedno imao i uvodnu reč, istakao je da će opština nastojati da pomogne svojim selima raznim subvencijama i podsticajima u poljoprivredi, ali i kroz infrastrukturne poduhvate koji su predviđeni određenim sredstvima u 2014. godini.

Opština iz budžeta za 2014. godinu, za aktivnosti i gradnju u mesnim zajednicama izdvojila je 17 miliona dinara. Sredstva će biti usmerena prema vašim planovima, zahtevima i potrebama a realizaciju ćemo obaviti zajedničkim naporima. – istakao je Mileitć.

Selima će u prethodnom periodu, kao što je to bio slučaj i ranijih godina, na usluzi biti svrljiška javna preduzeća, prevashodno JKSP Svrljig i Direkcija za izgradnju Svrljiga ali i opštinski pravobranilac.

Sastanak-sa-MZ

Kao početak rešavanja gorućih problema u pojedinim mesnim zajednicama najavljeno je izmerivanje blokiranih računa MZ u Popšici gde je dug 235.779,00 dinara, Merđelatu 280.255,00 i mesnoj zajednici Svrljig gde je dug najveći i iznosi 2.902.000,00 dinara.

Iz Direkcije za izgradnju kažu da je do sada 31 MZ podnela zahtev za izvođenje infrastrukturnih i ostalih radova u 2014. godini, što je odličan odaziv.

Predstavnici Saveta mesnih zajednica svrjiških sela u diskusijama istakli su probleme u vodosnabdevanju, tamponiranju puteva i održavanju ulične rasvete.

Predsednik Miletić je posebno insistirao na širenju akcije tri dinara na dinar, koja je prethodnih godina pokazala veoma dobre rezultate u bržem rešavanju infrastrukturnih problema na selu saradnjom opštine i mesne zajednice.

Pokloni

Na kraju sastanka predsednik Miletić je prisutnim podelio simbolične novogodišnje poklone.

Pored saradnika predsednika Miletića, sastanku su prisustvovali direktori Direkcije za izgradnju Svrljiga Branislav Mihajlović i JKSP Svrljig Igor Davidović.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano