BOGOJAVLJANJE
Broj pregleda

U nedelju plivanje za Časni krst

Bogojavljenjsko plivanje za Časni krst Gospodnji biće održano u nedelju, 19. januara, na Bogojavljanje. Organizacioni odbor najavljuje da će ovogodišnje tradicionalno viteško takmičenje biti održano bolje nego prethodnih godina.

ORG-ODBOR

Opština i Crkvena opština ujedinili su snage da se ove godine posebno i na dostojanstven način obeleži plivanje za Časni krst.

U organizaciju tradicionalnog viteškog takmičenja na vodi uključile su se skoro sve ustanove i preduzeća, počevši od Opštine koja je pokrovitelj zajedno sa Crkvenoopštinskim upravnim odborom sprovodi manifestaciju, preko Doma zdravlja koji će obezbediti doktore na terenu, JKSP ”Svrljig” koji je zadužen za čistoću ali i za postavljanje splava i propratnih elemenata na vodi, Centra za turizam, kulturu i sport koji će ove godine dati logističku podršku i podršku u organizaciji, do svrljiških privrednika koji će se nesebično uključiti i dati svoj doprinos u realizaciju.

DECJI

Na dan Bogojavljanja biće podeljeni i Dečji pravoslavni kalendari svrljiškoj deci koja budu posetila skup.

Opština je ove godine obezbedila Dečje pravoslavne kalendare koji će biti podeljeni svrljiškoj deci. Ovom prilikom pozivam sve građane da dođu i uveličaju ovaj veoma bitan događaj za našu opštinu. – istakao je Milija Miletić.

Plivaće se u reonu kod SC Pastirište, odnosno kod vrećaste brane, a takmičiće se 10 plivača.

Program proslave će početi Svetom liturgijom od 08:00 časova u svrljiškom hramu.

U 09:00 časova u crkvi će, žrebom biti obnarodovani brojevi startnih pozicija plivača koji će učestvovati u takmičenju blagovoljenjem Duha Svetoga.

U 10:00 časova plivači će biti primljeni u Dom Zdravlja “dr Ljubinko Đorđević“ u Svrljigu radi osnovnog zdravstvenog pregleda.

U 11:00 časova od crkve Sv. cara Konstantina i Jelene krenuće svečana litija prema plivalištu, da bi nakon blagosiljanja u 12:00 svečano bio oglašen početak plivanja.

Prijavljivanje će se vršiti od 12.1.2014.g. do 17.1. 2014.g. u terminu od 09:00 č. do 13:00 časova na sledeći broj telefona
060/68 22 389 ili lično u prostorijama firme Forma Savić, ul. Železnička br. 4.

Svi plivači moraju doneti iz matične zdravstvene ustanove, od svog lekara Mišljenje o prethodnom zdravstvenom stanju koje će dostaviti na uvid svrljiškoj zdravstvenoj službi i bez koga se neće moći prijaviti za učešće.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • Sta je bre ovo ogranicen broj takmicara,ovo samo moze u ovaj Svrljig nas. Koliko znam svuda je neograniceno,ali nas predsednik mora uvek da izvodi nesto.!

Komentar

Your email address will not be published.