Search
Close this search box.
SMRDI KO' U...
Broj pregleda

Smrad guši žitelje Magovca i ulice Vase Albanca

Podeli sa prijateljima:

Jak neprijatan miris više od mesec dana širi se svrljiškim naseljem Magovac i ulicom Vase Albanca. Žitelji spremni da pišu peticiju nadležnima da izađu i prekontrolišu ovaj reon.

smrad-u-Vase-Albanca-ilustracija

”Sačuvaj Bože”, ”sramota”, ”kakav smrad”, ”ovo je selo”, ”od sutra će početi krave da šetaju po ulicama”, su samo neki od komentara koje svakodnevno možete čuti u ovom delu grada.

Naime, dan pre održavanja Belmužijade prvi put osetio se jak smrad u glavnoj ulici u Svrljigu, ali i tragovi fekalija duž cele ulice. Zatim, posle nekoliko dana naprasno je sve to isparilo. A onda, skoro svaki dan, unazad dvadesetak dana neprijatan miris, odnosno smrad, širi se ulicom Vase Albanca a najjači miris širi se od trafo stanice, kod skretanja za Magovac, pa sve do Veterinarske stanice.

Po nezvaničnim informacijama saznajemo da u blizini Magovca postoji njiva na kojoj se svakodnevno izvozi đubre, fekalije i ostaci uginulih životinja, pa se preko reke smrad širi i do dvorišta, kuća, dečjih i dnevnih soba.

Revoltirani žitelji složni su da već sutra sačine peticiju i podnesu je nadležnim inspektorima kako bi što pre prekontrolisali naselje i zaštite se od moguće zaraze.

Ko god da izvozi smeće treba imati u obzir da ne živi sam ovde, deca nam se igraju napolju i udišu ovo, čak i prozore ne otvaram jer ne može da se diše od ovog mirisa, kaže N.M. iz Magovaca.

Nadamo se da će nadležni pravovremeno reagovati i učiniti nešto povodom ovog slučaja.

autor: S.R. 
foto: M.M.

7 Responses

  1. zna se otkud je smrad, dovežena je tura kamionom kokošjeg izmeta na nekoj obližnjoj njivi…i nisu ostaci mrtvih životinja kako pišu…

  2. Sramota je koliko ljudi nemaju obzira!!!Ako postoji neka institucija treba vinovnike debelo kazniti u protivno ovakve stvari ce se desavati a nase mesto ce se pretvoriti u selo a to niko nebi voleo!!!

  3. I u seli ovoliko ne smrdi kao u gradu,treba se zabraniti cuvanje stoke.Ko hoce da cuva neka ide na selo niko mu ne brani. Nas grad je deponija smeca i nadlezne nije briga dali se siri zaraza ili ne. i mi cemo uci u EU…….nikad

    1. Samo tebe tamo zeljno ocekuju, ma ne mogu bez tebe i ovih pojedinih pametnica ovdasnjih… “I u seli” isijavaju iz vas velegradski maniri, ma idite bre odmah u tu eu ili eu ili uaaa…

  4. “ovo je selo“, “od sutra će početi krave da šetaju po ulicama“…Pa cekaj bre, Svrljig je varosica i selo, a ne 2. Beograd ili Paris,grad svetlosti…omg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Igralište u Prekonogi dobija tribine

Radovi na mreži

Bez vode Ulica Hadžićeva

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano