Svrljiške novine

SMRDI KO' U...
Broj pregleda

Smrad guši žitelje Magovca i ulice Vase Albanca

Jak neprijatan miris više od mesec dana širi se svrljiškim naseljem Magovac i ulicom Vase Albanca. Žitelji spremni da pišu peticiju nadležnima da izađu i prekontrolišu ovaj reon.

smrad-u-Vase-Albanca-ilustracija

”Sačuvaj Bože”, ”sramota”, ”kakav smrad”, ”ovo je selo”, ”od sutra će početi krave da šetaju po ulicama”, su samo neki od komentara koje svakodnevno možete čuti u ovom delu grada.

Naime, dan pre održavanja Belmužijade prvi put osetio se jak smrad u glavnoj ulici u Svrljigu, ali i tragovi fekalija duž cele ulice. Zatim, posle nekoliko dana naprasno je sve to isparilo. A onda, skoro svaki dan, unazad dvadesetak dana neprijatan miris, odnosno smrad, širi se ulicom Vase Albanca a najjači miris širi se od trafo stanice, kod skretanja za Magovac, pa sve do Veterinarske stanice.

Po nezvaničnim informacijama saznajemo da u blizini Magovca postoji njiva na kojoj se svakodnevno izvozi đubre, fekalije i ostaci uginulih životinja, pa se preko reke smrad širi i do dvorišta, kuća, dečjih i dnevnih soba.

Revoltirani žitelji složni su da već sutra sačine peticiju i podnesu je nadležnim inspektorima kako bi što pre prekontrolisali naselje i zaštite se od moguće zaraze.

Ko god da izvozi smeće treba imati u obzir da ne živi sam ovde, deca nam se igraju napolju i udišu ovo, čak i prozore ne otvaram jer ne može da se diše od ovog mirisa, kaže N.M. iz Magovaca.

Nadamo se da će nadležni pravovremeno reagovati i učiniti nešto povodom ovog slučaja.

autor: S.R. 
foto: M.M.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

7 Komentara

  • zna se otkud je smrad, dovežena je tura kamionom kokošjeg izmeta na nekoj obližnjoj njivi…i nisu ostaci mrtvih životinja kako pišu…

  • Sramota je koliko ljudi nemaju obzira!!!Ako postoji neka institucija treba vinovnike debelo kazniti u protivno ovakve stvari ce se desavati a nase mesto ce se pretvoriti u selo a to niko nebi voleo!!!

  • more cu mu odem nocu na tu njivu ili rano ujutru pa cu to isto djubre u usta da mu nabijem.seljacina svrljiska pleme mu ..

  • I u seli ovoliko ne smrdi kao u gradu,treba se zabraniti cuvanje stoke.Ko hoce da cuva neka ide na selo niko mu ne brani. Nas grad je deponija smeca i nadlezne nije briga dali se siri zaraza ili ne. i mi cemo uci u EU…….nikad

    • Samo tebe tamo zeljno ocekuju, ma ne mogu bez tebe i ovih pojedinih pametnica ovdasnjih… “I u seli” isijavaju iz vas velegradski maniri, ma idite bre odmah u tu eu ili eu ili uaaa…

  • Smrdi i u domu zdravlja iz neociscenih klozeta pa se cistaci/ce a ni ostali ne obaziru.

    Nema razvoja poljoprivrede bez smrada.

  • “ovo je selo“, “od sutra će početi krave da šetaju po ulicama“…Pa cekaj bre, Svrljig je varosica i selo, a ne 2. Beograd ili Paris,grad svetlosti…omg

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *