Search
Close this search box.
NOVA VOZILA
Broj pregleda

Donacija Vlade Japana Domu zdravlja

Podeli sa prijateljima:

Svrljiški Dom zdravlja “dr Ljubinko Đorđević” dobio je danas novo ambulantno vozilo, odnosno deo donacije Vlade Japana u iznosu od 85 000 eura.

Nova-kola-za-DZ

U Svrljig je stiglo novo sanitetsko vozilo kao donacija Vlade Japana, a isporučena je i medicinska oprema za sve službe u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Relaizacija potpisanog ugovora je počela. Danas smo dobili sanitetsko vozilo sa kompletnom savremenom opremom a Dom zdravlja dobija i jedan terenski automobil marke Dačija Daster koji će i te kako služiti za prevoz pacijenata  sa nepristupačnih terena u zimskim i jesenjim uslovima do Doma zdravlja u Svrljigu, rekao je Milija Miletić.

Osim vozila, u Dom zdravlja je stigla i savremena zubarska stolica, ginekološki ležaj, i sav neophodni materijal za laboratoriju opšteg i dečijeg odeljenja.

Vozilo

Donacija Vlade Japana iznosi 84.846 evra, a za nju je Svrljig konkurisao 2010. godine.

Ambulanta

Opština Svrljig prostire se na 497 kvadratnih kilometara i sa 39 sela koja joj gravitiraju broji 14.700 stanovnika. Zdravstvenu negu trenutno pruža 25 lekara, iako bi optimalan broj, prema Miletićevim rečima, bio 30 lekara.

Autori: S.R i M.M.

5 Komentara

  1. Lepo što smo dobili novo vozilo,ali mi i dalje nemamo dovoljan broj vozača pa nam šlogirane osobe čekaju satima na prevoz do sela a da ne pričamo o tome da ne postoji hitna služba već na teren po pozivu ide samo vozilo i vozač,dežurni lekar i sestra ostaju u Domu zdravlja. Džaba nam najsavremenije vozilo kada nema ko da u njemu radi. Japancima hvala,a nama i dalje ostaje da nam pacijenti umiru u sanitetu. Ovo će sada biti umiranje sa stilom u novom skupom sanitetskom vozilu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano