NOVA VOZILA
Broj pregleda

Donacija Vlade Japana Domu zdravlja

Svrljiški Dom zdravlja “dr Ljubinko Đorđević” dobio je danas novo ambulantno vozilo, odnosno deo donacije Vlade Japana u iznosu od 85 000 eura.

Nova-kola-za-DZ

U Svrljig je stiglo novo sanitetsko vozilo kao donacija Vlade Japana, a isporučena je i medicinska oprema za sve službe u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Relaizacija potpisanog ugovora je počela. Danas smo dobili sanitetsko vozilo sa kompletnom savremenom opremom a Dom zdravlja dobija i jedan terenski automobil marke Dačija Daster koji će i te kako služiti za prevoz pacijenata  sa nepristupačnih terena u zimskim i jesenjim uslovima do Doma zdravlja u Svrljigu, rekao je Milija Miletić.

Osim vozila, u Dom zdravlja je stigla i savremena zubarska stolica, ginekološki ležaj, i sav neophodni materijal za laboratoriju opšteg i dečijeg odeljenja.

Vozilo

Donacija Vlade Japana iznosi 84.846 evra, a za nju je Svrljig konkurisao 2010. godine.

Ambulanta

Opština Svrljig prostire se na 497 kvadratnih kilometara i sa 39 sela koja joj gravitiraju broji 14.700 stanovnika. Zdravstvenu negu trenutno pruža 25 lekara, iako bi optimalan broj, prema Miletićevim rečima, bio 30 lekara.

Autori: S.R i M.M.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

5 Komentara

  • Lepo što smo dobili novo vozilo,ali mi i dalje nemamo dovoljan broj vozača pa nam šlogirane osobe čekaju satima na prevoz do sela a da ne pričamo o tome da ne postoji hitna služba već na teren po pozivu ide samo vozilo i vozač,dežurni lekar i sestra ostaju u Domu zdravlja. Džaba nam najsavremenije vozilo kada nema ko da u njemu radi. Japancima hvala,a nama i dalje ostaje da nam pacijenti umiru u sanitetu. Ovo će sada biti umiranje sa stilom u novom skupom sanitetskom vozilu.

  • Hvala Japanu na pomoci,a nasim vozacima i mehanicarima da odrzavaju vozilo i da ga cuvaju kao svoje.

    • I da ga ne koriste za sopstvene potrebe, za prevoz gradjevinskog materijala, kako se prica 🙂

  • Jel to Dobri glumi Japanca?

  • stacenam vozila kad nemamo hitnu toje visak

Komentar

Your email address will not be published.