Search
Close this search box.
FISKALNI MONITOR
Broj pregleda

Vodič kroz budžet opštine Svrljig

Podeli sa prijateljima:

U subotu, 03.08.2013. godine, u Svrljigu održana je javna prezentacija Građanskog vodiča kroz opštinu Svrljig u toku kojeg su predstavnici Fiskalnog monitora i Opštine Svrljg, građanima, predstavili odakle dolazi novac za budžet opštine, na šta je planirano da se budžetska sredstva troše i koji su prioriteti opštine u finansiranju razvojnih projekata.

Fiskalni-monitor

Prezentaciji je prethodila ulična akcija koja je realizovana sa grupom svrljiških omladinaca, koji su pozivali građane da se priključe inicijativi transparentnog i namenskog trošenja budžetskih sredstava.

995936_554664774569059_496352671_n

 

Sprovodeći analizu budžeta zaključeno je da Opština Svrljig ima uravnoteženi budžet za 2013. godinu, odnosno planirani rashodi su jednaki planiranim prihodima. Ukupan budžet za 2013. godinu iznosi 515.000.000 dinara. Najviše sredstava u budžet dolazi od naplate poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke (85%), od poreza na imovinu (7%) i ostalih poreskih prihoda (8%).

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić zahvalio se učesnicima prezentacije i pohvalio inicijativu, te je tom prilikom istakao da je za opštine kao što je Svrljig veoma bitno da se mladi zainteresuju za temu odgovornog trošenja novca jer je to ključni faktor napretka jedne opštine.

glavni_korisnici

Građanski vodič kroz budžet opštine Svrljig predstavili su Tijana Čomić, koordinator projekta ispred Fiskalnog monitora i Marko Mladenović ispred opštine Svrljig, a u narednom periodu kompletna analiza biće objavljena na Fiskalnom monitoru.

 

3 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano