Search
Close this search box.
Održana manifestacija ''I mi imamo talenat''
Broj pregleda

Penzioneri zadivili publiku

Podeli sa prijateljima:

Zabava penzionera pod nazivom ” I mi imamo talenat ”, na kojoj učestvovalo 16 takmičara iz nekoliko okolnih gradova održana je danas po prvi put u Svrljigu.

Penzionerska zabava

Na samom početku današnjeg druženja negde oko 15 časova, u prostorijama Udruženja penzionera Svrljig predsednik Milenko Petrović u znak pažnje i zahvalnosti uručio je  penzionerima iz okolnih opština i gradova  prigodne poklone i zahvalnice .

Koristim prilku da vam sada za dugo sećanje i uspomenu uručim prigodne poklone. Hvala vam što ste danas sa nama i želim vam ugodan boravak u Svrljigu, naglasio je Petrović.

Udruzenje penzionera

Penzioneri su potom obišli uži centar grada i portu svrljiške crkva Car Konstanin i Carica Jelena gde ih je dočekao sveštenik Strahinja Eraković.

Smotra talenata penzionera iz Leskovca, Dimitrovgrada, Boljevca, Knjaževca i Svrljiga pod nazivom ” I mi imamo talenat ”, počela je u 17 sati, u ovdašnjem restoranu ”Kutak”.  Žiri u sastavu Božana Davitkov (Dimitrovgrad), Slavko Golubović (Knjaževac) i Mirjana Dadić (Svrljig),  imao je veoma težak zadatak da odluči i proglasi najboljeg takmičara večeri. Za mikrofonom smenjivali su se pevači, svirači, imitatori, glumci i pesnici. Najbolji su bili svi, kako kaže žiri, ali je ipak prva nagrada otišla talentima iz Dimitrovgrada, Krstev Stojanu – Safetu i harmonikašu Miladinu koji su izveli tačku tradicionalnog pevanja.

pobednici
Pobednici iz Dimitrovgrada

Veliko oduševljenje i ovacije publike dobio je svrljiški imitator Slobodan Veljković koji je simulirao određujuće zvučne efekte poput krika domaćih životinja, plača male dece, automobila i motorne testere.

Zanimljivo je da su inicijativu za ovo okupljanje pokrenuli svrljiški penzioneri, odnosno  ” Udruženje penzionera Svrljig ” koji će maja meseca učestvovati na drugom takmičenju ” I mi imamo talenat ” u Leskovcu.

Inače, u ime lokalne samouprave prisutne su pozdravili predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i načelnik opštinske uprave Zdravko Krstić. Skup je uveličao i potpredsednik Saveza penzionera Srbije i predsednik okružnog Odbora penzionera Miodrag Stanković.

 Fotogalerija na fejsbuk stranici.

2 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano