Održana manifestacija ''I mi imamo talenat''

Penzioneri zadivili publiku

Broj pregleda

Zabava penzionera pod nazivom ” I mi imamo talenat ”, na kojoj učestvovalo 16 takmičara iz nekoliko okolnih gradova održana je danas po prvi put u Svrljigu.

Penzionerska zabava

Na samom početku današnjeg druženja negde oko 15 časova, u prostorijama Udruženja penzionera Svrljig predsednik Milenko Petrović u znak pažnje i zahvalnosti uručio je  penzionerima iz okolnih opština i gradova  prigodne poklone i zahvalnice .

Koristim prilku da vam sada za dugo sećanje i uspomenu uručim prigodne poklone. Hvala vam što ste danas sa nama i želim vam ugodan boravak u Svrljigu, naglasio je Petrović.

Udruzenje penzionera

Penzioneri su potom obišli uži centar grada i portu svrljiške crkva Car Konstanin i Carica Jelena gde ih je dočekao sveštenik Strahinja Eraković.

Smotra talenata penzionera iz Leskovca, Dimitrovgrada, Boljevca, Knjaževca i Svrljiga pod nazivom ” I mi imamo talenat ”, počela je u 17 sati, u ovdašnjem restoranu ”Kutak”.  Žiri u sastavu Božana Davitkov (Dimitrovgrad), Slavko Golubović (Knjaževac) i Mirjana Dadić (Svrljig),  imao je veoma težak zadatak da odluči i proglasi najboljeg takmičara večeri. Za mikrofonom smenjivali su se pevači, svirači, imitatori, glumci i pesnici. Najbolji su bili svi, kako kaže žiri, ali je ipak prva nagrada otišla talentima iz Dimitrovgrada, Krstev Stojanu – Safetu i harmonikašu Miladinu koji su izveli tačku tradicionalnog pevanja.

pobednici
Pobednici iz Dimitrovgrada

Veliko oduševljenje i ovacije publike dobio je svrljiški imitator Slobodan Veljković koji je simulirao određujuće zvučne efekte poput krika domaćih životinja, plača male dece, automobila i motorne testere.

Zanimljivo je da su inicijativu za ovo okupljanje pokrenuli svrljiški penzioneri, odnosno  ” Udruženje penzionera Svrljig ” koji će maja meseca učestvovati na drugom takmičenju ” I mi imamo talenat ” u Leskovcu.

Inače, u ime lokalne samouprave prisutne su pozdravili predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i načelnik opštinske uprave Zdravko Krstić. Skup je uveličao i potpredsednik Saveza penzionera Srbije i predsednik okružnog Odbora penzionera Miodrag Stanković.

 Fotogalerija na fejsbuk stranici.

Pročitajte i

Besplatna rehabilitacija u banjama

Upis za besplatnu rehabilitaciju vrši Udruženje penzionera ,,Svrljig” Svrljig” svakim radnim danom od 8 do 12h u prostorijama preko puta gradskog parka u Svrljigu.  Pravo

Slaviša Matejić, predsednik Udruženja penzionera

Paketi pomoći svrljiškim penzionerima

PIO Fond Republike Srbije izdvojio je sredstva za nabavku životnih namirnica i sredstava za higijenu za svrljiške penzionere čija primanja ne prelaze 15.113 dinara. Po

2 Komentar

  • super bravo

  • savršeno niko nemože kao mi penzioneri trebamo biti primer omladini

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *