Search
Close this search box.
Susret Miletića i Kneževića
Broj pregleda

Najavljeno jačanje poljoprivrede

Podeli sa prijateljima:

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić sastao se danas u Beogradu sa Ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goranom Kneževićem.

Miletic u susretu sa Knezevicem

Miletić je iskoristio priliku te ministru predočio trenutnu situaciju i sa kakvim se problemima u ekonomskom pogledu susreće opština Svrljig, ali i deo u kome ovo područje napreduje zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je iz budžeta izdvojila 38 miliona dinara za razvoj poljoprivrede.

Poljoprivreda je naša najvažnija delatnost, to je pored turizma koji progresivno pokrećemo naša razvojna šansa i siguran sam da ćemo u narednom periodu popraviti ekonomsko stanje opštine kroz delovanje u poljoprivredi, istakao je Miletić.

Svakako, povoljnost u pogledu razvoja poljoprivrede predstavljaće i novootvoreni pogon ”Niške mlekare” u Svrljigu koji će proizvoditi i prerađivati sira. Inače, opština do sada sa svoje strane uz otkupnu cenu mleka, stočarima subvencioniše sa po 7,5 do 10 dinara po litru mleka, što je još jedna u nizu povoljnosti svrljiškim stočarima.

Knezevic Miletic
Miletić i Knežević u razogovru

Miletić je Kneževića upoznao i sa skupštinskm Odlukom plana ruralnog razvoja Nišavskog okruga, koja je usvojena na predhonom zasedanju lokalne skupštine.

Na kraju je dogovoreno da ministar Knežević u narednom periodu obiđe opštinu Svrljig i detaljnije se upozna sa resursima kojim raspolaže ovo mesto. Prevashodno najbitniji su potencijali u poljoprivredi ali i u turizmu, a koji mogu zagarantovati prospreitet opštine i dalje ravnomerno razvijanje u svakom pogledu.

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano