Najavljeno jačanje poljoprivrede

Susret Miletića i Kneževića

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić sastao se danas u Beogradu sa Ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goranom Kneževićem.

Miletic u susretu sa Knezevicem

Miletić je iskoristio priliku te ministru predočio trenutnu situaciju i sa kakvim se problemima u ekonomskom pogledu susreće opština Svrljig, ali i deo u kome ovo područje napreduje zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je iz budžeta izdvojila 38 miliona dinara za razvoj poljoprivrede.

Poljoprivreda je naša najvažnija delatnost, to je pored turizma koji progresivno pokrećemo naša razvojna šansa i siguran sam da ćemo u narednom periodu popraviti ekonomsko stanje opštine kroz delovanje u poljoprivredi, istakao je Miletić.

Svakako, povoljnost u pogledu razvoja poljoprivrede predstavljaće i novootvoreni pogon ”Niške mlekare” u Svrljigu koji će proizvoditi i prerađivati sira. Inače, opština do sada sa svoje strane uz otkupnu cenu mleka, stočarima subvencioniše sa po 7,5 do 10 dinara po litru mleka, što je još jedna u nizu povoljnosti svrljiškim stočarima.

Knezevic Miletic
Miletić i Knežević u razogovru

Miletić je Kneževića upoznao i sa skupštinskm Odlukom plana ruralnog razvoja Nišavskog okruga, koja je usvojena na predhonom zasedanju lokalne skupštine.

Na kraju je dogovoreno da ministar Knežević u narednom periodu obiđe opštinu Svrljig i detaljnije se upozna sa resursima kojim raspolaže ovo mesto. Prevashodno najbitniji su potencijali u poljoprivredi ali i u turizmu, a koji mogu zagarantovati prospreitet opštine i dalje ravnomerno razvijanje u svakom pogledu.

 

Povezano

Komentar

Your email address will not be published.