Search
Close this search box.
Potpisan protokol o saradnji 5 opština
Broj pregleda

Zajedno do cilja

Podeli sa prijateljima:

U sredu, 05.decembra 2012.godine, potpisan je protokol o međusobnoj saradnji pet graničnih opština Svrljig, Aleksinac, Sokobanja,  Pantelej i Crveni krst.

opstine potpisale

Ideja je, pokretnuta od strane predsednika Skupštine opštine Pantelej Bratislava Vasiljevića a na inicijativu predsednika Milije Miletića, da zajedničkim nastupima prema ministarstvima Republike Srbije i apliciranjem zajedničkih projekata kod domaćih i stranih investitora, u ovim opštinama bude ostvaren brži i veći napredak na poboljšanju standarda građana od infrastrukturnih objekata do jačanja privrede i međusobne ekonomske saradnje u svim oblastima.

Samtram da smo zajedno jači i da tako možemo brže i bolje ostvariti naše ciljeve. Predispozicija je u tome što se teritorije naših opština graniče i objedinjavanjem potencijala i resursa lakše i povoljnije možemo ostvarivati projekte u interesu naših građana. Primera radi planira se povezivanje putne mreže, potom značajan iskorak očekujemo u turističkoj ponudi koja bi objedinjena sigurno bila primaljivija gostima nego ako to ističemo parcijalno. Sigurno da sledi razmnena iskustava i privredna sradnja u svim oblastima i pomoć razvijenijih manje razvijenim,istakao je prilikom potpisivanja predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Protokol su potpisali predsednici opština, za Svrljig Milija Miletić, za Pantelej Srđan Savić, za Aleksinac Nenad Stanković, u ime predsednika Crvenog krsta –zamenik Predrag Rajković a zbog izostanka rad lošeg vremena predsednik Sokobanje je dao saglasnost i svoj potpis će staviti naknadno.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano