Ljubiša Stojković zamenik predsednika opštine

Regioni uz seljake

Predsednik opštinskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije u Svrljigu, Ljubiša Stojković, izabran je za zamenika predsednika opštine Svrljig. 

Ljubisa Stojkovic URS
Čestitke novom zameniku

U sredu, 21.novembra, Ljubiša Stojković je izabran za novog zamenika predsednika opštine Svrljig. Stojković je iz redova Ujedinjenih regiona Srbije, diplomirani je pravnik i ujedno predsednik opštinskog odbora ove stranke u Svrljigu. Što znači da je na današnjoj sednici skupštine opštine Svrljig formirana nova vladajuća koalicija koju će u budućem periodu činiti odbornici Ujedinjene seljačke stranke i Ujedinjenih regiona Srbije.

U opoziciji ostaju koalicija SPS-JS-NS sa 4 i DS i SNS sa po 3 odbornika.

Želim da se zahvalim na ukazanom poverenju i predsedniku opštine koji me je predložio za ovu funkciju. Ja ću svakako za to poverenje odgovoriti radom i sve svoje mogućnosti ću kao građanin opštine Svrljiga i predstavnik URS-a koristiti u cilju razvoja naše opštine, rekao je Stojković.

Za Stojkovića je glasalo 17 od ukpno 27 odbornika u lokalnom parlamentu.

Izborom zamenika predsednika opštine i direktora JP direkcije Svrljig, koji će uslediti u nastavku sednice zaokružen je proces stvaranja nove koalicije u Svrljigu koju čine Ujedinjei regioni Srbije i Ujedinjena seljačka stranka. Bez obzira na činjenicu da USS ima apsolutnu većinu u lokalnom parlamentu i može sam a da vrši vlast u opštini, stigao je poziv za saradnju sa njihove strane, jer su u nama videli ne samo predstavnike političke stranke koja vrši vlast na Republičkom nivou, već i ljude koji svojim iskustvom i znanjem mogu da pomognu opštini.
Ujedinjeni regioni Srbije su u predhodnom periodu delovali opoziciono, ali smo bili kontstruktivna opozicija. Nismo kritikovali samo da bi smo oponirali vlasti već su naše kritike bile argumentovane i često su bile prihvatane od strane vlasti. Takođe je veliki broj bitnih odluka bio donet upravo na inicijativu odborničke grupe URS-a. Naročito ističem da nismo vršili opstrukciju rada opštinskih organa već smo u okviru svojih mogućnosti preko naših ministarstava radili na privlačenju određenih investicija i realizaciji određenih projekata u opštini Svrljig. U narednom periodu ćemo nastaviti da radimo na dobrobit žitelja opštine Svrljig, s tim što ćemo imati veći stepen odgovornosti, izjavio je nakon sednice SO Svrljig novi zamenik predsednika opštine Svrljig, Ljubiša Stojković.

U nastavku sednice SO Svrljig usvojene su ostale tačke dnevnog reda. Najviše diskutanata bilo je povodom tačaka 11 i 12, odnosno Predloga odluke o finansijskoj pomoći bračnim parovima, predlog odluke o izmeni Odluje o priznavanju prava na jednokratnu i jednogodišnju novčanu pomoć za novorođenčad.

BIOGRAFIJA ZAMENIKA PREDSEDNIKA OPŠTINE SVRLJIG:

Ljubisa Stojkovic URS1

Ljubiša Stojković rođen 14.11.1979.godine u Svrljigu, gde je zavrišio osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirao je na Pravnom fakuletetu u Nišu 2003.godine, pravosudni ispit položio 2008.godine. 
Nakon pripravničkog staža u opštinskom sudu u Svrljigu, od 2006.godine obavlja poslove sekretara i profesora ustavnog i privrednog prava u Srednjoj školi ”Dušan Trivunac Dragoš” u Svrljigu.
Odbornik u Skupštini opštine Svrljig u tri mandata od 2006.godine, šef odborničke grupe G17Plus i Ujedinjenih regiona Srbije.
Predsednik OO i član Glavnog odbora Ujedinjenih regiona Srbije.
Oženjen, otac dvoje dece. 

 

Povezano

21 Komentari

 • Druze cestitam ti.

 • Љубиша честитке честитке, само напред и да се наставе радови који су започето од стране Г17 плус.

  • A koje je to radove zapoceo G17+

 • Uuu, pa mnogo ce promeniti sto sta …

  • Miro, ne sekiraj se. 😉

 • Miliji ostaje da uzme i sps i sns i da bude kompletiran bagrom.

 • Seljacka stranka na celu sa Milijom Mileticem bi trebala dobro da razmisli koga uzima u koaliciju.Naprednjaci su ipak stub vlade i oni vedre i oblace u Srbiji pa zbog toga bolje da je uzeo SNS jer bez njih nece biti bolje u opstini.Ne kazem to sto su u SNS-u u Svrljigu pametni nego sto imaju uticaj u svojim centralama.Kad obore vlast u Beogradu docice na red i mala sela kao sto je Svrljig.

  • ma ko bre ima uticaj na Centralu… Ovi diletanti iz SNS Svrljig (Jeremijic, Radmil… i sll..) Niko NIKADA NIJE CUO ZA NJIH

 • SNS u Svrljigu su mnogo pametni. Razjeba im stranku jedna p…a eee rodjaci

 • ovaj isti cirko,moze na ladju..

  • ne diraj nam profesora ljubisu, ce se sjati cela skola na tebe.

 • Dobra vest. Ljuba je, za razliku od mnogih iz USS-a, a pre svega njihovog predsednika, obrazovan i pametan covek koji moze mnogo da uradi za opstinu. Dali ce u tome i uspeti, ostaje da vidimo. Mada, s obzirom na to da i dalje nepismeni strojac kreira politiku, cisto sumnjam.

  • Bas je nepismen, odstranio ti je mozak umesto belih bubrega… Mada, sada si vec jedinstven slucaj u svetu da bez mozga zivis…

   • Kad neko ostane bez argumenata, obicno sledi ovakva reakcija…

    • Vec ti nestalo argumenata?!? Pa ti sve jedno isto vrtis u krug, svi nepismeni osim tebe, strojac, svi glupi osim tebe, nije nego… Ti i argumenti….Jedinstven slucaj…

 • Ljuba je dobar decko i nadam se da ce takav ostati i posle njegovog imenovanja na mesto zamenika predsednika opstine!Milija ima legitimitet i legalitet da sprovodi politiku koju sprovodi jer je na izborima dobio podrsku vecu od 50% a mi koji smo s druge strane moramo da postujemo vlast i da cekamo nove izbore!

  • Dzabe je ljubisa dobar. Njima tamo treba ŠVALER. Jer one radnice ceo dan mažu nokte i šminkaju se. Ništa ne rade. Koliko su im plate? Koliki su im funkcionerski dodaci? Kako se zaposljavaju? Kako zapošljavaju svoje porodice?
   Svrljig je zatvor na otvorenom…….

 • Bravo Ljubo, samo napred!

 • Lele profesore vratite se da nam predajete pravo!

 • sve vam je oprosteno, vratite se u skolu

 • http://www.youtube.com/watch?v=Gl1AFRY_0k8 😀
  Profo, ne zameri 😉 Ovo je dobronamerno. 🙂

Komentar

Your email address will not be published.