Svrljiške novine

Regioni uz seljake
Broj pregleda

Ljubiša Stojković zamenik predsednika opštine

Podeli sa prijateljima:

Predsednik opštinskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije u Svrljigu, Ljubiša Stojković, izabran je za zamenika predsednika opštine Svrljig. 

Ljubisa Stojkovic URS
Čestitke novom zameniku

U sredu, 21.novembra, Ljubiša Stojković je izabran za novog zamenika predsednika opštine Svrljig. Stojković je iz redova Ujedinjenih regiona Srbije, diplomirani je pravnik i ujedno predsednik opštinskog odbora ove stranke u Svrljigu. Što znači da je na današnjoj sednici skupštine opštine Svrljig formirana nova vladajuća koalicija koju će u budućem periodu činiti odbornici Ujedinjene seljačke stranke i Ujedinjenih regiona Srbije.

U opoziciji ostaju koalicija SPS-JS-NS sa 4 i DS i SNS sa po 3 odbornika.

Želim da se zahvalim na ukazanom poverenju i predsedniku opštine koji me je predložio za ovu funkciju. Ja ću svakako za to poverenje odgovoriti radom i sve svoje mogućnosti ću kao građanin opštine Svrljiga i predstavnik URS-a koristiti u cilju razvoja naše opštine, rekao je Stojković.

Za Stojkovića je glasalo 17 od ukpno 27 odbornika u lokalnom parlamentu.

Izborom zamenika predsednika opštine i direktora JP direkcije Svrljig, koji će uslediti u nastavku sednice zaokružen je proces stvaranja nove koalicije u Svrljigu koju čine Ujedinjei regioni Srbije i Ujedinjena seljačka stranka. Bez obzira na činjenicu da USS ima apsolutnu većinu u lokalnom parlamentu i može sam a da vrši vlast u opštini, stigao je poziv za saradnju sa njihove strane, jer su u nama videli ne samo predstavnike političke stranke koja vrši vlast na Republičkom nivou, već i ljude koji svojim iskustvom i znanjem mogu da pomognu opštini.
Ujedinjeni regioni Srbije su u predhodnom periodu delovali opoziciono, ali smo bili kontstruktivna opozicija. Nismo kritikovali samo da bi smo oponirali vlasti već su naše kritike bile argumentovane i često su bile prihvatane od strane vlasti. Takođe je veliki broj bitnih odluka bio donet upravo na inicijativu odborničke grupe URS-a. Naročito ističem da nismo vršili opstrukciju rada opštinskih organa već smo u okviru svojih mogućnosti preko naših ministarstava radili na privlačenju određenih investicija i realizaciji određenih projekata u opštini Svrljig. U narednom periodu ćemo nastaviti da radimo na dobrobit žitelja opštine Svrljig, s tim što ćemo imati veći stepen odgovornosti, izjavio je nakon sednice SO Svrljig novi zamenik predsednika opštine Svrljig, Ljubiša Stojković.

U nastavku sednice SO Svrljig usvojene su ostale tačke dnevnog reda. Najviše diskutanata bilo je povodom tačaka 11 i 12, odnosno Predloga odluke o finansijskoj pomoći bračnim parovima, predlog odluke o izmeni Odluje o priznavanju prava na jednokratnu i jednogodišnju novčanu pomoć za novorođenčad.

BIOGRAFIJA ZAMENIKA PREDSEDNIKA OPŠTINE SVRLJIG:

Ljubisa Stojkovic URS1

Ljubiša Stojković rođen 14.11.1979.godine u Svrljigu, gde je zavrišio osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirao je na Pravnom fakuletetu u Nišu 2003.godine, pravosudni ispit položio 2008.godine. 
Nakon pripravničkog staža u opštinskom sudu u Svrljigu, od 2006.godine obavlja poslove sekretara i profesora ustavnog i privrednog prava u Srednjoj školi ”Dušan Trivunac Dragoš” u Svrljigu.
Odbornik u Skupštini opštine Svrljig u tri mandata od 2006.godine, šef odborničke grupe G17Plus i Ujedinjenih regiona Srbije.
Predsednik OO i član Glavnog odbora Ujedinjenih regiona Srbije.
Oženjen, otac dvoje dece. 

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Pomoć Vojske Srbije

SVRLJIG: Stigla vojna vozila visoke prohodnosti za prevoz interventnih ekipa EPS-a

Politika

USS KONVENCIJA: Miletić uputio kritike zbog nedostatka struje u selima

Šestonedeljni

Danas počeo Božićni post

Politika

Predsednica Srpske stranke Zavetnici posetila Svrljig

Dan drugi!

Veliki broj svrljiških sela i dalje bez struje!

Politika

Vladimir Đukanović u poseti Svrljigu (VIDEO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Politika

USS KONVENCIJA: Miletić uputio kritike zbog nedostatka struje u selima

Politika

Zakazana 27. sednica SO Svrljig

Sremska Kamenica

Susret ministra Gašića i poslanika Miletića na svečanoj promociji policijskih pripravnika

Politika

Ujedinjena seljačka stranka potvrdila nastavak saradnje sa Srpskom naprednom strankom

Opština Svrljig

RRA Jug predstavlja Programe finansijske podrške preduzetništvu za 2023. godinu

Skupština...

MARKOVIĆ: SKUPŠTINA NIJE CIRKUS, ALEKSANDRE! (VIDEO)

Nastavak saradnje

Predstavnici USS na obeležavanju stranačke slave Srpske napredne stranke

Vrednost: 11.655.094,55 dinara

Izvođač radova na mini pič terenima u Svrljigu podložan ozbiljnoj kritici

21 Responses

 1. Љубиша честитке честитке, само напред и да се наставе радови који су започето од стране Г17 плус.

 2. Seljacka stranka na celu sa Milijom Mileticem bi trebala dobro da razmisli koga uzima u koaliciju.Naprednjaci su ipak stub vlade i oni vedre i oblace u Srbiji pa zbog toga bolje da je uzeo SNS jer bez njih nece biti bolje u opstini.Ne kazem to sto su u SNS-u u Svrljigu pametni nego sto imaju uticaj u svojim centralama.Kad obore vlast u Beogradu docice na red i mala sela kao sto je Svrljig.

  1. ma ko bre ima uticaj na Centralu… Ovi diletanti iz SNS Svrljig (Jeremijic, Radmil… i sll..) Niko NIKADA NIJE CUO ZA NJIH

 3. Dobra vest. Ljuba je, za razliku od mnogih iz USS-a, a pre svega njihovog predsednika, obrazovan i pametan covek koji moze mnogo da uradi za opstinu. Dali ce u tome i uspeti, ostaje da vidimo. Mada, s obzirom na to da i dalje nepismeni strojac kreira politiku, cisto sumnjam.

  1. Bas je nepismen, odstranio ti je mozak umesto belih bubrega… Mada, sada si vec jedinstven slucaj u svetu da bez mozga zivis…

    1. Vec ti nestalo argumenata?!? Pa ti sve jedno isto vrtis u krug, svi nepismeni osim tebe, strojac, svi glupi osim tebe, nije nego… Ti i argumenti….Jedinstven slucaj…

 4. Ljuba je dobar decko i nadam se da ce takav ostati i posle njegovog imenovanja na mesto zamenika predsednika opstine!Milija ima legitimitet i legalitet da sprovodi politiku koju sprovodi jer je na izborima dobio podrsku vecu od 50% a mi koji smo s druge strane moramo da postujemo vlast i da cekamo nove izbore!

  1. Dzabe je ljubisa dobar. Njima tamo treba ŠVALER. Jer one radnice ceo dan mažu nokte i šminkaju se. Ništa ne rade. Koliko su im plate? Koliki su im funkcionerski dodaci? Kako se zaposljavaju? Kako zapošljavaju svoje porodice?
   Svrljig je zatvor na otvorenom…….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *