Iznenađujuće

Jedina fudbalerka iz Svrljiga

Broj pregleda

Da izreka koju koriste mnogi ljubitelji fudbala ‘’ nije fudbal za devojke ‘’  nije tačna, dokazala je mlada Svrljižanka Jelena Marinković koja je prvotimac ‘’ Prve lige ‘’ ženskog fudbala.

Fudbalerka Svrljig
Jelena Marinkvoić na pripremama za reprezentaciju

Jelena Marinkvić, 18-godišnja devojka iz Svrljiga, fudbal je zavolela od malih nogu. Igrala je na mnogim turnirima, kako mali tako i veliki fudbal, ponekad zajedno i sa dečacima u ekipi, jer je danas retskost biti ženski fudbaler.

Da nastavi sa treniranjem i bavljenjem ovim sportom nije mogla u svom rodnom mestu. Na žalost u Svrljigu ne postoji ženska škola fudbala a ni ženski fudbalski klub, te je Marinkovićeva u jesen 2007.godine pokucala na vrata ženskog  fudbalskog kluba ‘’Mašinac’’ iz Niša.

Počela sam da treniram u niškom mašincu septembra 2007.godine. Morala sam negde da odem pošto u mom rodnom mestu nema uslova a ni ženskog kluba. Upisala sam medicinsku školu i završila je ove godine. Planiram da počnem sa volotniranjem i da upišem višu medicinsku, kaže Jelena Marinković.

Marinkovićeva trenutno igra na pozajmici u ŽFK ‘’Nives’’ u Knjaževcu, koji je ujedno i član ‘’ Prve ženske ‘’ lige. Članska karta joj je u najtrofejnijem ženskom klubu ‘’ Mašinac ‘’ iz Niša, koji je takođe u prvoj ligi.

Ova mlada fudbalerka igra na poziciji veziste i može se pohvaliti uspesima i pozitivnim učinkom na mnogim utakmicama. Učestvovala je na pripremama reprezentacije Srbije.

Trenutno je jedina fudbalerka iz Svrljga.

Pročitajte i

4 Komentar

  • Trebalo je da navedete izvor vesti, a potpisali ste i sliku koja nije vaša….

  • Pozdrav,
    Ivane molim te u buduće kada komentarišeš da izneseš tačne “činjenice“.
    Tekst sam ja lično napisao, a fotografija nam je poslata uz odobrenje da se potpiše.

  • Ma taj samo kontrira i pravi se pametan.

  • za svaku pohvalu

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *