Search
Close this search box.
Iznenađujuće
Broj pregleda

Jedina fudbalerka iz Svrljiga

Podeli sa prijateljima:

Da izreka koju koriste mnogi ljubitelji fudbala ‘’ nije fudbal za devojke ‘’  nije tačna, dokazala je mlada Svrljižanka Jelena Marinković koja je prvotimac ‘’ Prve lige ‘’ ženskog fudbala.

Fudbalerka Svrljig
Jelena Marinkvoić na pripremama za reprezentaciju

Jelena Marinkvić, 18-godišnja devojka iz Svrljiga, fudbal je zavolela od malih nogu. Igrala je na mnogim turnirima, kako mali tako i veliki fudbal, ponekad zajedno i sa dečacima u ekipi, jer je danas retskost biti ženski fudbaler.

Da nastavi sa treniranjem i bavljenjem ovim sportom nije mogla u svom rodnom mestu. Na žalost u Svrljigu ne postoji ženska škola fudbala a ni ženski fudbalski klub, te je Marinkovićeva u jesen 2007.godine pokucala na vrata ženskog  fudbalskog kluba ‘’Mašinac’’ iz Niša.

Počela sam da treniram u niškom mašincu septembra 2007.godine. Morala sam negde da odem pošto u mom rodnom mestu nema uslova a ni ženskog kluba. Upisala sam medicinsku školu i završila je ove godine. Planiram da počnem sa volotniranjem i da upišem višu medicinsku, kaže Jelena Marinković.

Marinkovićeva trenutno igra na pozajmici u ŽFK ‘’Nives’’ u Knjaževcu, koji je ujedno i član ‘’ Prve ženske ‘’ lige. Članska karta joj je u najtrofejnijem ženskom klubu ‘’ Mašinac ‘’ iz Niša, koji je takođe u prvoj ligi.

Ova mlada fudbalerka igra na poziciji veziste i može se pohvaliti uspesima i pozitivnim učinkom na mnogim utakmicama. Učestvovala je na pripremama reprezentacije Srbije.

Trenutno je jedina fudbalerka iz Svrljga.

4 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano