Search
Close this search box.
Broj pregleda

Ambasador Konuzin u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Uspostavljanje črvšćih veza ruskih gradova i opštine Svrljiga, jačanje poljoprivrednih i privrednih grana, bile su teme na današnjem sastanku predsednika opštine Svrljig, Milije Miletića i ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Vasiljeviča Konuzina.

[royalslider id=”1″]

Ambasadora Ruske Federacije dočekalo je stotinak građana opštine Svrljig zajedno sa odbornicima lokalnog parlamenta. U pratnji do opštinske zgrade, Ambasadorovoj koloni su se priključili bajkeri moto kluba ‚‚Noćni vukovi‚‚ iz Niša.

Pozdrav predsednika

Hvala vam što ste me dočekali u ovolikom broju, moram da vam napomenem da sam prvi put u Svrljigu. Naš zadatak je da doprinesemo većem broju srpskih regiona i da se što više preduzeća uključe u trgovinsko – ekonomsku saradnju sa Rusijom. Duboko sam ubeđen da imamo veliki potencijal takve saradnje koji još u potpunosti nije iskorišćen, kazao je Konuzin i dodao da je zadovoljan što opština Svrljig ulaže velika sredstva u razvoj poljoprivrede, odnosno proizvodi ono što je svakako potrebno Ruskom tržištu. Ali mi svakako koristimo veću količinu proizvoda nego što vi trenutno proizvodite. 

Konuzin potom naglasio da je potrebno pod hitno preduzeti mere za plasiranje zdrave hrane iz svrljiškog kraja na njihovo tržište. Veće subvencije za izgradnju logistike i nabavku hladnjača će to svakako omogućiti.

Na sastanku je takođe istaknut značaj saradnje sa ostalim ruskim regionima, odnosno gradovima, tako da je gospodin Konuzin upoznat sa resorima i svrljiškim preduzećima. Ruski ambasador naglasio je da očekuje da do kraja godine treba početi izgradnja „Južnog toka“ i završetak projekta o modernizaciji srpske železnice i da bi bilo dobro da što veći broj domaćih kompanija učestvuje u realizaciji tih projekata.

Načinili smo ogroman korak ka bržem razvitku Svrljiga. Siguran sam da je ova poseta jedna u nizu gospodina Konuzina. I sami znate da smo akcenat stavili na razvoj  poljoprivrede, voćarstva, ali i stočarstva, kao i na ostalim bitnim stvarima za dalji napredak opštine Svrljig. A takođe imaćemo mogućnost da pomognemo našim privrednicima da se uključe u izgradnju ‚‚Južnog toka‚‚ rekao  je Milija Miletić.

Nakon zvaničnog dela sastanka usledila je poseta svrljiškom Kulturnom centru gde je gostima prikazan kratkometražni film o Svrljigu na ruskom jeziku, kao i kulturno umetnički program folklorne sekcije.

Sa predsednikom Miletićem i najbližim saradnicima, Ambasador je obišao i preduzeća  ‚‚Jeligor‚‚ i ‚‚MIN DIV‚‚ a potom i crkvu Svetog Cara Konstantina i Carice Jelene u Svrljigu.

One Response

  1. Konuzin je odlazeci ministar Ruske federacije, tako su danas izjavili srpski mediji ,, drago nam je sto je dosao ovde u nas kraj i nadamo se da ce odneti u Rusiju lepe utiske o nasem kraju a ko zna , mozda ce da pomogne nesto ,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Fudbalski klub “Svrljig” završio takmičenje na 6. mestu tabele Zona Centar

Srećna slava

Obeležen Spasovdan u manastiru Vaznesenje Gospodnje u selu Labukovo

Miletić čestitao Spasovdan

Srećna slava

DANAS JE SPASOVDAN I CRVENO SLOVO

Vreme

RHMZ upalio crveni alarm

Sport

Počinju pripreme za 67. Vidovdanski turnir u malom fudbalu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano