Svrljiške novine

Broj pregleda

Korejancima se dopao svrljiški kraj

Prvi sajam privrede jugoistočne Srbije okupio je predstavnike privrednih delegacija iz zemlje i inostranstva, domaćih i stranih vladinih i nevladinih agencija i institucija, malih i srednjih preduzeća i klastera jugoistočne Srbije.

Korejanci na svrljiskom standu
Štand opštine Svrljig, gde god da se pojavi privuče ogromnu pažnju stranih državljana. Ovog puta za naš kraj ozbiljno su se zainteresovali Korejanci. Po njihovim rečima ulagaće isključivo u okolinu Niša, odnosno nišavskog okruga, tako da Svrljig ima veliku šansu koju mora iskoristiti.

Miletic izjava za medijeCilj nam je da na ovaj način izložimo proizvodne i privredne potencijale i promovišemo preduzetnike i privrednike kroz proizvode i usluge kao i predstavljanje lokalne samouprave. Već u prva dva dana rada sajma imali smo na desetine kontakata sa zainteresovanim pojedincima i preduzećima, za naše potencijale. Nastojimo da što dostojnije predstavimo naše male privrednike i mogućnosti razvoja i ulaganja od turizma do radne zone, na našem području i verujem da će posle ovih prvih kontakata biti i konkretnijih razgovora i rezultata, kroz ulaganje i proizvodnju a time i obezbđivanje novih radnih mesta, izjavio je na sajmu kraj svrljiškog štanda predsednik opštine Milija Miletić.

Prvi sajam privrede jugoistočne Srbije otvoren je u Nišu 18. i trajaće do 21.aprila ove godine. Sajam, u Niškoj Hali ,,Čair,, otvorio je gradonačelnik Niša Dr Miloš Simonović. Ovu privrednu manifestaciju  organizovao je  Savez udruženja privrednika i klastera jugoistočne Srbije.Na sajmu medju pedesetak izlagača svoj štand imala je i opština Svrljig

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *