Search
Close this search box.
Broj pregleda

Unapređenje poljoprivredne proizvodnje

Podeli sa prijateljima:

Realiazcijom projekta Eko – Agro  centar, unaprđenje poljoprivredne proizvodnje u narednih šest meseci kroz edukaciju poljoprivrednih proizvodjača i privrednika koji su u vezi sa ovom granom.  

LEDIB u Svrljigu

Ugovor o doniranju projekta danas su potpisali, predsednik opštine Milija Miletić i direktor programa LEDIB Karsten Lund. ž

Vrednost projekta je 2 miliona dinara i biće realizaova u narednih šest meseci. Zahvaljujući donaciji  LEDIB-a, predsednik Miletić je istakao prednosti dosadašnje uzlazne linije saradnje naše opštine i ove Danske organizacije.

‚‚ U ime opštine Svrljig zahvaljujem LEDIB organizaciji koja nam pomaže u više navrata doniranjem.
Konkretno, ovoga puta reč je o pomoći poljoprivrednim proizvođačima i ljudima koji sarađuju u ovoj oblasti iz privrede uopšte, da se pripreme za tržišnu utakmicu u EU, da bi bili što jači i bolji. Kroz ovaj projekat osim sredstava koja ćemo dobiti za edukaciju, dobićemo i opremu u objektu koji se renovira za kancelariju kao i sredstva za uzajamne posete bratimljenom gradu Šentjerneju u Sloveniji sa čijim će žiteljima naši poljoprivrednici imati prilike da razmene iskustva i prezentiramo mogućnosti ulaganja potencijalnim investitorima iz Slovenije na području Svrljiga, kazao je posle potpisivanja ugovora, predsednik Miletić ‚‚.

Stanković: Još 200.000 evra

  • StankovicPomoćnik predsednika opštine Svrljig Nenad Stanković, istako je prednosti programa naglašavajući da se ovim ostvaruje šansa za konkurisanje na projektima za dobijanje sredstva iz budžeta EU za 2013. godinu, kojim je za ovakeve namene opredeljeno 70 milijardi evra. Stanković je podsetio da Svrljigu sledi još jedna donacija iz programa međugranične saradnje sa Bugarskom za koji se uskoro očekuje zvanična potvrda za dobijanje 200.000 evra kroz projekat ,,Idemo Svrljig,, za renoviranje objekta Kulturnog centra u Svrljigu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

DANAS JE SPASOVDAN I CRVENO SLOVO

Vreme

RHMZ upalio crveni alarm

Sport

Počinju pripreme za 67. Vidovdanski turnir u malom fudbalu

Obaveštenje

Tretman suzbijanja komaraca 14. juna u Svrljigu

Jun - mesec roditeljstva

Obnovljen fond biblioteke u gradskom parku u okviru obeležavanja meseca roditeljstva

Sport

Počinje tradicionalni turnr ,,Tri na tri” u Drajincu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano