Search
Close this search box.
Broj pregleda

Unapređenje poljoprivredne proizvodnje

Podeli sa prijateljima:

Realiazcijom projekta Eko – Agro  centar, unaprđenje poljoprivredne proizvodnje u narednih šest meseci kroz edukaciju poljoprivrednih proizvodjača i privrednika koji su u vezi sa ovom granom.  

LEDIB u Svrljigu

Ugovor o doniranju projekta danas su potpisali, predsednik opštine Milija Miletić i direktor programa LEDIB Karsten Lund. ž

Vrednost projekta je 2 miliona dinara i biće realizaova u narednih šest meseci. Zahvaljujući donaciji  LEDIB-a, predsednik Miletić je istakao prednosti dosadašnje uzlazne linije saradnje naše opštine i ove Danske organizacije.

‚‚ U ime opštine Svrljig zahvaljujem LEDIB organizaciji koja nam pomaže u više navrata doniranjem.
Konkretno, ovoga puta reč je o pomoći poljoprivrednim proizvođačima i ljudima koji sarađuju u ovoj oblasti iz privrede uopšte, da se pripreme za tržišnu utakmicu u EU, da bi bili što jači i bolji. Kroz ovaj projekat osim sredstava koja ćemo dobiti za edukaciju, dobićemo i opremu u objektu koji se renovira za kancelariju kao i sredstva za uzajamne posete bratimljenom gradu Šentjerneju u Sloveniji sa čijim će žiteljima naši poljoprivrednici imati prilike da razmene iskustva i prezentiramo mogućnosti ulaganja potencijalnim investitorima iz Slovenije na području Svrljiga, kazao je posle potpisivanja ugovora, predsednik Miletić ‚‚.

Stanković: Još 200.000 evra

  • StankovicPomoćnik predsednika opštine Svrljig Nenad Stanković, istako je prednosti programa naglašavajući da se ovim ostvaruje šansa za konkurisanje na projektima za dobijanje sredstva iz budžeta EU za 2013. godinu, kojim je za ovakeve namene opredeljeno 70 milijardi evra. Stanković je podsetio da Svrljigu sledi još jedna donacija iz programa međugranične saradnje sa Bugarskom za koji se uskoro očekuje zvanična potvrda za dobijanje 200.000 evra kroz projekat ,,Idemo Svrljig,, za renoviranje objekta Kulturnog centra u Svrljigu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano