Super odmor u Svrljigu

Broj pregleda

Opština Svrljig uvrštena je među najatraktivnijim turističkim destinacijama na sajtu http://srbija.superodmor.rs . Na sajtu su obeležene crkve i manastiri, spomenici, lovišta, manifestacije. Portal Srbija (www.srbija.superodmor.rs) nudi informacije o svim banjama, hotelima, vilama, etno selima, kulturno-istorijskim mestima i nacionalnim parkovima u Srbiji.

super odmor svrljig

Od značajnijih manifestacija posebno je izdvojena ‚‚Belmužijada‚‚ sa sledećim opisom:

  • Belmužijada je privredno turistička manifestacija posvećena belmužu, i održava se od 5-7 avgusta. Belmuž je tradicionalni svrljiški specijalitet od ovčijeg i kravljeg sira i projanog brašna. Program manifestacije čine i prateće manifestacije kao što su izbor najlepše pastirice, domaća radinost, stara svrljiška jela, pastirske igre i kulturni program. Za posetioce  je pripremljen bogat muzičko-zabavni program, od domaćih voklanih izvođača izvornih pesama, folklora iz Svrljiga, Niša, Bugarske, gajdaša iz naše zemlje i okolnih zemalja, do koncerata poznatih pevača i grupa. Manifestaciju posećuje preko 50.000 ljudi

 

Belmuzijada Svrljig.

 

Na turističkoj mapi obeležen je i hram  Sv. cara Konstantina i carice Jelene kao i manastir Svetog Arhangela Gavrila u Pirkovcu.

Manastir u Pirkovcu

Sudeći po količini informacija na sajtu www.srbija.superodmor.rs, Svrljig je na pravom putu da maksimalno iskoristi svoje turističke potencijale i za kratko vreme postane centar turizma.

Šanse su velike, samo ih treba prepoznati, neračunajući da put koji vodi do Babinog zuba prolazi baš kroz naš grad .

Pročitajte i

1 Komentar

  • Sto vise ovakvih vesti sto viiseee.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.