Search
Close this search box.
Broj pregleda

Niz podsticajnih mera za poljoprivrednike

Podeli sa prijateljima:

Poljoprivrednici sa područja svrljiške opštine okupili su se danas na godišnjem sastanku koji je održan na inicijativu predsednika opštine radi upoznavanja poljoprivrednih proizvođača sa pogodnostima i subvencijama koje pruža opština Svrljig a mogu se koristiti u ovoj godini.

Pogodnosti

U ovoj godini za obavljanje poljoprivrednih poslova opština je iz svog budžeta odvojila 38 miliona dinara. Ova sredstva namenjena su za razvoj agrara, uvećanje stočnog fonda, kupovinu nove mehanizacije a sve zarad pospešivanja poljoprivrede u našem kraju.

Pogdonosti koje su bile od velikog značaja u protekloj godini nisu izostavljane. Naime, poljoprivrednici će moći da konkurišu za sve pogodnosti od osemenjavanja stoke, opravke i kupovine nove mehanizacije i renoviranje objekata u domaćinstvu, rekao je predsednik.

Djordjevic Krstic Miletic Budimovic

LEDIB pomaže u adaptiranju objekata

Veoma značajan pomak u ovoj godini napravaljen je nakon potpisivanja ugovora o saradnji sa Danskom organizacijom LEDIB koja će opštini Svrljig pomoći u adaptiranju objekta u centru grada koji će poljoprivrednicima biti od preko potrebnog značaja. Poljoprivrednici će moći da se dodatno informišu o mogućnostima za dobijanje subvencija, kreditiranju a na licu mesta moći će da popune osnovne papire i dokumentaciju za konkurisanje uz pomoć nadležnih ljudi iz poljoprivrednog sektora.

Poljoprivrednici u poseti Šentjerneju 

Još jedna vest koja je obradovala prisutne predstavnike MZ i poljoprivrednike je da će opština Svrljig u toku ove godine organizovati za poljoprivrednike, prvenstveno one mlađe, posetu Sloveniji u cilju upoznavanja i razmeni iskustava radi unapređivanja poljoprivrednih potencijala u našoj opštini.

Prisutnima su se obratili i šef odseka za Privredu – Vlada Krstić, direktor JP Direkcija za izgradnju grada – Srđan Đorđević i direktor Doma zdravlja – Dragan Budimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano