Broj pregleda

Niz podsticajnih mera za poljoprivrednike

Poljoprivrednici sa područja svrljiške opštine okupili su se danas na godišnjem sastanku koji je održan na inicijativu predsednika opštine radi upoznavanja poljoprivrednih proizvođača sa pogodnostima i subvencijama koje pruža opština Svrljig a mogu se koristiti u ovoj godini.

Pogodnosti

U ovoj godini za obavljanje poljoprivrednih poslova opština je iz svog budžeta odvojila 38 miliona dinara. Ova sredstva namenjena su za razvoj agrara, uvećanje stočnog fonda, kupovinu nove mehanizacije a sve zarad pospešivanja poljoprivrede u našem kraju.

Pogdonosti koje su bile od velikog značaja u protekloj godini nisu izostavljane. Naime, poljoprivrednici će moći da konkurišu za sve pogodnosti od osemenjavanja stoke, opravke i kupovine nove mehanizacije i renoviranje objekata u domaćinstvu, rekao je predsednik.

Djordjevic Krstic Miletic Budimovic

LEDIB pomaže u adaptiranju objekata

Veoma značajan pomak u ovoj godini napravaljen je nakon potpisivanja ugovora o saradnji sa Danskom organizacijom LEDIB koja će opštini Svrljig pomoći u adaptiranju objekta u centru grada koji će poljoprivrednicima biti od preko potrebnog značaja. Poljoprivrednici će moći da se dodatno informišu o mogućnostima za dobijanje subvencija, kreditiranju a na licu mesta moći će da popune osnovne papire i dokumentaciju za konkurisanje uz pomoć nadležnih ljudi iz poljoprivrednog sektora.

Poljoprivrednici u poseti Šentjerneju 

Još jedna vest koja je obradovala prisutne predstavnike MZ i poljoprivrednike je da će opština Svrljig u toku ove godine organizovati za poljoprivrednike, prvenstveno one mlađe, posetu Sloveniji u cilju upoznavanja i razmeni iskustava radi unapređivanja poljoprivrednih potencijala u našoj opštini.

Prisutnima su se obratili i šef odseka za Privredu – Vlada Krstić, direktor JP Direkcija za izgradnju grada – Srđan Đorđević i direktor Doma zdravlja – Dragan Budimović

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *