Search
Close this search box.
Broj pregleda

Veće subvencije roditeljima i poljoprivrednicima

Podeli sa prijateljima:

Milija Miletic predsednik opstine Svrljig

Danas je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić sazvao konferenciju za novinare gde je dodatno upoznao građane Svrljiga sa sveže donešenim Odlukama koje su usvojene na opštinskom veću.

Povećane premije za mleko

Većnici su danas dali saglasnost na program rada i finansijski plan budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede u ovoj godini. Takođe, Miletić je upoznao novinare sa još jednom novinom i povećanjem premije za mleko od tri na pet dinara u 2012.godini za litar kravljeg mleka, dok se za kozje i ovče mleko subvencioniše u iznosu od 7 dinara za jedan litar mleka.

Premija od 5 dinara po kilogramu za tov žive mere

Za svaki kilogram žive mere u tovu stoke poljoprivrednik dobija premiju u iznosu od 5 dinara po kilogramu, sredstva se mogu iskoristiti ukoliko june ili junica ima preko 300 kilograma. Sa trideset na četrdeset posto uvećano je osiguranje domaćih životinja, useva i ekonomskih objekata.

Svakoj novorođenoj bebi po 25.000 dinara

Predsednik je na konferenciji dotakao temu i povećanja nataliteta što je od ogromnog značaja za opstanak svrljiškog kraja. U vezi s tim Skupština je u predhodnom periodu donela niz Odluka koje su od 01. Janura 2012.godine krenule sa realizacijom.
Naime, sva deca koja su rođena 15.septembra 2011.godine i deca koju su rođena posle 15.decembra 2011.godine uživaju pravo na subvenciju od 5.000 dinara narednih 12 meseci, bez obzira što je svaka majka primila subvenciju od 25.000 dinara nakon porađaja. Po rečima predsednika, roditelji sa sela čija su dece rođena u ovoj godini dobijaće premiju u iznosu od 7.500 dinara narednih 12 meseci.

150.000 dinara bračnim parovima

Sklapanje brakova u ovoj godini nagrađivaće se iz budžeta opštine Svrljig u iznosu od 100.000 dinara ukoliko supružnici žive u gradu a 150.000 dinara dobiće bračni par koji svoju porodicu zasnuje na selu.

Nadam se da će ovakav vid subvencija i podsticajnih mera lokalne samouprave prema našim mladim bračnim parovima i poljoprivrednicima usloviti poras nataliteta i lakši život , kazao je Miletić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano