Search
Close this search box.
Broj pregleda

Savetnik iz Nemačke stiže u Svrljig

Podeli sa prijateljima:

U petak 13.januara 2012.godine, čelni ljudi opštine Svrljig načinili su prvi korak ka ostvarivanju cilja privlačenja stranih investitora . Delegaciju svrljiške opštine predsednika Miletića i predsednicu skupštine Jelenu Trifunovic primili su u svom kabinetu predstavnici Nemačke privredne komore u Srbiji-AHK. Cilj prvog sastanka je detaljno upoznavanje sa privrednim kapacitetima svrljiške opštine .

U jednočasovnom sastanku gde je od strane predsednika opštine obuhvaćen skoro svaki potencijal kojim raspolaže Svrljig, nije izostavljen veoma pogodan geografski položaj grada koji je udaljen od auto-puta svega nekoliko kilometara, gde je infrastrukturni deo znatno poboljšan u odnosu na predhodnih godina , a što bi Nemcima i te kako odgovaralo za mogući transport i brži tranzit kroz naš kraj. Pored dobrih stvari Miletić je prisutnim predstavnicima predočio i onu lošu stranu koja ovaj grad tišti godinama u nazad poput preduzeća koja su u stečajnom postupku, loše ekonomske situacije,smanjenom broju stanovnika i ostalog.
Predsednica skupštine je dodala da se mogu iskoristiti i prirodni resursi čime je naša opština prebogata. Mnoge firme se bave preradom i sušenju lekovitog bilja, pa bi izvoz na stranim tržištima dobrodošao.

Ahk opstina svrljig

Milan Vučković ,stručnjak koji koordinira projektima Nemačke delegacije izneo je pozitivne komentare nakon Mletićevog izlaganja i predočio moguću saradnju u predstojećem periodu Svrljiga i nekog Nemačkog grada. Početak je godine, pa su i potraživanja tek u početnoj fazi. Krajem ovog i početkom sledećeg meseca na našu inicijativu i od naših sredstava, vašu opštinu posetiće profesionalni privredni savetnik iz Nemačke. Njegova poseta ima za cilj da lokalne privrednike upozna o mogućim investitorima koji su zainteresovani za ulaganje u Svrljig i dugoročnu saradnju. Opštinu Svrljig to neće koštati ništa, savetnik će biti plaćen od sredstava Savezne Republike Nemačke koja na taj način povećava svoje privredne kapacitete po celoj zemlji.

Za sada na spisku zainteresovanih investitora nalazi se jedna fabrika za proizvodnju automobilskih delova, čiji će rukovodioci najverovatnije posetiti Svrljig nakon izveštaja stručnog savetnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

Sportske vesti

Aleksandar Mentović ostaje na čelu FK Svrljig

Dobra vest

Roditeljima za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano