Search
Close this search box.
NOVI ZAKON
Broj pregleda

Da Svrljigu ostane Prekršajni sud!

Podeli sa prijateljima:

Predstavnici opštine Svrljig na čelu sa predsednikom prisutvovali su i učestvovali u radu Okruglog stola pod nazivom ”Priprema za primenu novog Zakona o prekršajima” koji je održan u organizaciji Nišavskog upravnog okruga u Nišu.

00333

Od 1. marta 2014. godine, stupa na snagu novi Zakon o prekršajima. Projekat za reformu pravosuđa i odgovornu vlast u saradnji sa upravnim okruzima i prekršajnim sudovima na području okruga, organizuje savetovanja čiji je osnovni cilj da se inspektori pripreme za primenu novog zakona. Nišavski upravni okrug domaćin je okruglog stola, koji je izazvao veliko interesovanje.

Novi zakon o prekršajima uvodi brojne novine koje će omogućiti aktivnije učešće inspektora u zastupanju svog zahteva u dokaznom postupku.

Predsednik opštine Milija Miletić iskoristio je ovaj susret da se ineteresuje i interveniše da u Svrljigu i u narednom periodu ostane da radi Prekršajni sud, a ne da to bude samo odeljenje Osnovonog prekršajnog suda u Nišu.

Odlaskom dosadašnje prekršajnog sudije u penziju, praktično je zaustavljen rad prekršajnog suda u Svrljigu. Predsednik Miletić ističe da Svrljig ima stručne  ljude od kojih bi ako se sud zadrži u sadašnjoj formi bilo obezbeđeno zaposlenje bar za jednu osobu i da Svrljižani ne bi morali po prijavama da odlaze u Niš ako se istureno odeljenje tako koncepira.

Info: svrljig.rs

2 Komentara

  1. Ma šta ima da im idem?
    I ovako i onako ima da me (te) odrape gde god da je sedište suda kao i da li je studija iz Svrljiga ili ne.

  2. Neka pisac ovog teksta prvo razgraniči šta je Osnovni a šta Prekršajni sud , to su dve različite institucije! Svrljig je odeljenje Prekršajnog suda u Nišu , a ne nepostojećeg Osnovnog prekršajnog suda ! O ostalim netačnim informacijama u ovom tekstu neću ni komentarisati …

NAJNOVIJE NA PORTALU

VIDEO

Svrljiški vatrogasci-spasioci i radnici JKSP “Svrljig” spašavaju životinje u poplavama

Poplave 2024

Izlivanje Dobre i Pravačke reke ugrozilo naselje Jelašje u Svrljigu

Zona Centar

FK Svrljig dočekuje FK Naša krila iz Belotinca u 25. kolu Zone Centar

Izbori 2024

POKRET ZA SPAS SVRLJIG: Izlazimo na izbore, ali bez saradnje sa SNS i USS!!! (VIDEO)

Praznik rada

Prvomajska čestitka predsednika opštine Svrljig Miroslava Markovića

Izbori 2024

Proglašena lista ,,Aleksandar Vučić – Svrljig sutra” pod rednim brojem 2

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

OŠTETILI BUDŽET ZA 2. 293.502,00 DINARA