Search
Close this search box.
NOVI ZAKON
Broj pregleda

Da Svrljigu ostane Prekršajni sud!

Podeli sa prijateljima:

Predstavnici opštine Svrljig na čelu sa predsednikom prisutvovali su i učestvovali u radu Okruglog stola pod nazivom ”Priprema za primenu novog Zakona o prekršajima” koji je održan u organizaciji Nišavskog upravnog okruga u Nišu.

00333

Od 1. marta 2014. godine, stupa na snagu novi Zakon o prekršajima. Projekat za reformu pravosuđa i odgovornu vlast u saradnji sa upravnim okruzima i prekršajnim sudovima na području okruga, organizuje savetovanja čiji je osnovni cilj da se inspektori pripreme za primenu novog zakona. Nišavski upravni okrug domaćin je okruglog stola, koji je izazvao veliko interesovanje.

Novi zakon o prekršajima uvodi brojne novine koje će omogućiti aktivnije učešće inspektora u zastupanju svog zahteva u dokaznom postupku.

Predsednik opštine Milija Miletić iskoristio je ovaj susret da se ineteresuje i interveniše da u Svrljigu i u narednom periodu ostane da radi Prekršajni sud, a ne da to bude samo odeljenje Osnovonog prekršajnog suda u Nišu.

Odlaskom dosadašnje prekršajnog sudije u penziju, praktično je zaustavljen rad prekršajnog suda u Svrljigu. Predsednik Miletić ističe da Svrljig ima stručne  ljude od kojih bi ako se sud zadrži u sadašnjoj formi bilo obezbeđeno zaposlenje bar za jednu osobu i da Svrljižani ne bi morali po prijavama da odlaze u Niš ako se istureno odeljenje tako koncepira.

Info: svrljig.rs

2 Komentara

  1. Ma šta ima da im idem?
    I ovako i onako ima da me (te) odrape gde god da je sedište suda kao i da li je studija iz Svrljiga ili ne.

  2. Neka pisac ovog teksta prvo razgraniči šta je Osnovni a šta Prekršajni sud , to su dve različite institucije! Svrljig je odeljenje Prekršajnog suda u Nišu , a ne nepostojećeg Osnovnog prekršajnog suda ! O ostalim netačnim informacijama u ovom tekstu neću ni komentarisati …

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

OŠTETILI BUDŽET ZA 2. 293.502,00 DINARA