OPŠTINSKO VEĆE
Broj pregleda

Mogućnost za izgradnju mini hidroelektrana

Čanovi Opštinskog veća opštine Svrljig, u sredu, 18. decembra, održali su 42. sednicu na kojoj su utvrdili predlog Odluke o određivanju matičnih područja na teritoriji Svrljiga, razmatrali žalbe i zahteve i dali saglasnost predsedniku opštine Svrljig da potpiše Sporazum o međusobnoj saradnji sa Ministarstvom energetike, razavoja i zaštite životne sredine Republike Srbije.

00-8

Konkretno reč je o Sporazumu međusobne saradne u postupku informisanja domaćih i stranih pravnih i fizičkih lica – zainteresovanih za izdavanje energetske dozvole.

Procenili smo da na našem području ima potencijala za izgradnju mini hidroelektrana i o tome smo već razgovarali sa ministarkom prof. dr Zoranom Mihajlović, koja i potpisuje sporazum u ime druge strane – istakao je predsednik opštine Milija Miletić.

Na ovaj način stvorili bi se novi bolji uslovi, ali i prohodnost kod potencijalnih investitora kako bi na našem području ulagali u izgradnju mini hidroelektrana.

U ovom postupku nemamo nikakvih materijalnih izdataka, ali ni obaveza, a od čitavog posla možemo imati samo koristi – zaključio je Miletić.

Ovo je samo još jedan korak u naporima da se obezbede lokacije i privuku domaći ili strani ulagači na teritoriji opštine Svrljig.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

3 Komentara

  • A STA JE BILO SA VODOM HOCE LI SE NACI VEC JEDNOM RESENJE ILI CEMO CEKATI LETO BEZ VODE

  • Elektrana ce biti kad mrtav prdne!Nece me zacuditi ako nasi Opstinari donesu odluku da gasovod “juzni tok “prolazi kroz Svrljig.Jos jedna nebuloza u nizu!

  • a da li ce gradjani da imaju korist od toga ili samo opstina?

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *